Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

ABD'de Vaka Sayısı 100 Bini Geçti

Daimon

Moderator
Yönetici
Moderatör
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
91,083
68,956
113

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor.

Dün Çin ve İtalya’yı geride bırakarak dünyada salgının en fazla yayıldığı ülke haline gelen ABD, salgının görüldüğü ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesindeki bilgilere göre, virüsün bulaştığı kişi sayısı dün 69 bin 197 iken, bugün 30 bin 840 artarak 100 bin 37'ye, bin 46 olan ölü sayısı da 490 artarak bin 536'ya ulaştı.

Dünya genelinde salgının yayıldığı ülkeler listesinde ABD’yi, 86 bin 498 vakayla İtalya ve 81 bin 340 vakayla Çin izliyor.

En Fazla Can Kaybı New York'ta

ABD'deki eyaletlere bakıldığında ise 44 bin 810 vakayla New York açık ara başı çekerken, onu 8 bin 825 ile komşusu New Jersey, 4 bin 459 ile de California takip ediyor.

Vaka sayısı bakımından New York eyaleti tek başına, İtalya, Çin, İspanya ve Almanya dışında dünyadaki bütün ülkelerin önünde bulunuyor.

Ülkede "en fazla can kaybı" yaşanan ilk 3 eyaletin ise 519 ile New York, 147 ile Washington ve 119 ile Louisiana olduğu görüldü.

Kara000

Trabzonspor
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,518
4,434
113
Bizimde durumumuz pek iç açıcı değil Hacı

Scorfield

Moderator
Yönetici
Moderatör
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,692
3,921
113
Bizde ABD gibi olacağız gerekli yasak gelmesse :)

Lafontaine

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
136
38
28
Abd nin nufusu italyanin 10 kati yalniz. İtalyaya bakarsak Abd de hic sorun yok gibi birsey

Kara000

Trabzonspor
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,518
4,434
113
Bizde ABD gibi olacağız gerekli yasak gelmesse :)
Hacım yasak gelse herşey sanki çok iyi olacak mecbur kalmadıkça çıkmayın diyor adamlar bak ben bir haftadır 2 defa çıktım evden markete gittim herkes böyle yapsa sorun yok aslında ama bizim millet bana bişey olmaz kafasında herkes dışarıda ulan bişey olmayacaksa önce bana olmaz aslında ama ben taşıyıcı olmamak için kimseye tehdit olmasın diye ama millet başka kafada

Scorfield

Moderator
Yönetici
Moderatör
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,692
3,921
113
Hacım yasak gelse herşey sanki çok iyi olacak mecbur kalmadıkça çıkmayın diyor adamlar bak ben bir haftadır 2 defa çıktım evden markete gittim herkes böyle yapsa sorun yok aslında ama bizim millet bana bişey olmaz kafasında herkes dışarıda ulan bişey olmayacaksa önce bana olmaz aslında ama ben taşıyıcı olmamak için kimseye tehdit olmasın diye ama millet başka kafada
Dostum herkes senin gibi olsa sorun yok dışarıda insanlar geziyor tozuyor sorumsuz insanlar yüzünden sıkıntı

alex5454

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
530
424
63
Allah daha beter etsin Inşallah ne kadar amerika vatandaşı varsa hepsi ölsün allahım amerika yi paramparça görmeyi nasip et yarabbi bu kadar mazlumun ahini yanlarina birakma

Xyz1234

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
61
7
8
mıllette çok meraklı degıl dısarı çıkmaya çalışmak zorunda olanlar ne yapacak herkes senın gıbı rahat degıl 2 gün çalışmasa evınde colugu cocugu aç kalacak ınsanlar var

Kara000

Trabzonspor
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,518
4,434
113
mıllette çok meraklı degıl dısarı çıkmaya çalışmak zorunda olanlar ne yapacak herkes senın gıbı rahat degıl 2 gün çalışmasa evınde colugu cocugu aç kalacak ınsanlar var
Kardeşim benimde 2 çocuğum var bakmakla yükümlü olduğum eşim var herkes senin gibi rahat derken iş adamıyım gibi konuşuyorsun bende bı fabrikada vardiyalı çalışan bireyim bu hafta komple kapandı haftaya fabrikanın yarışı gelecek yarısı hiç gelmeyecek 15 gün boyunca gelen yarısı ise gece gündüz olarak 2ye ayrılacak ne kadar para alacağız devlet ne verecek hiçbir bilgimiz yok herkesin gibi benimde ödemelerim faturalarım ihtiyaçlarım var ama dışarı ihtiyacım olmadıkça çıkmıyorum ise gideceksem ise gidip eve gelip kendimi izole ediyorum çocuklara yaklaşmiyorum kapıda soyunup duşa giriyorum emin ol toplumun%70 inden daha sağlam bağışıklığım ama önlem almak kurallara uymak sadece kendini düşünmek değildir işyerinde virüs alıp dışarıya yaymamam lazim mesela yada dışarda gezerken virüs alıp onu işyerine götürmemem lazım yani burda bireysel düşünecek bı durum yok ben herkesi düşünüyorsam herkeste beni düşünmek zorunda mesela benim annemin bı sürü rahatsızlığı var 15 gündür gitmiyorum oda gelmiyor büyük oğlumun rahatsızlığı var kapı dışarı çıkmıyor evden kimse kimseyi de kabul etmiyoruz önlem almak şart hacim işe gitmeye herkes mecbur ama bu durum böyle devam ederse hiç gidemeyecek hiçbirimiz gidemeyeceğiz kapı dışarı cikamayacagiz o zaman daha mi mi olacak zaten önüne geçilmez bı hale doğru gidiyor

ctnbilgi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,154
696
113
Kardeşim benimde 2 çocuğum var bakmakla yükümlü olduğum eşim var herkes senin gibi rahat derken iş adamıyım gibi konuşuyorsun bende bı fabrikada vardiyalı çalışan bireyim bu hafta komple kapandı haftaya fabrikanın yarışı gelecek yarısı hiç gelmeyecek 15 gün boyunca gelen yarısı ise gece gündüz olarak 2ye ayrılacak ne kadar para alacağız devlet ne verecek hiçbir bilgimiz yok herkesin gibi benimde ödemelerim faturalarım ihtiyaçlarım var ama dışarı ihtiyacım olmadıkça çıkmıyorum ise gideceksem ise gidip eve gelip kendimi izole ediyorum çocuklara yaklaşmiyorum kapıda soyunup duşa giriyorum emin ol toplumun%70 inden daha sağlam bağışıklığım ama önlem almak kurallara uymak sadece kendini düşünmek değildir işyerinde virüs alıp dışarıya yaymamam lazim mesela yada dışarda gezerken virüs alıp onu işyerine götürmemem lazım yani burda bireysel düşünecek bı durum yok ben herkesi düşünüyorsam herkeste beni düşünmek zorunda mesela benim annemin bı sürü rahatsızlığı var 15 gündür gitmiyorum oda gelmiyor büyük oğlumun rahatsızlığı var kapı dışarı çıkmıyor evden kimse kimseyi de kabul etmiyoruz önlem almak şart hacim işe gitmeye herkes mecbur ama bu durum böyle devam ederse hiç gidemeyecek hiçbirimiz gidemeyeceğiz kapı dışarı cikamayacagiz o zaman daha mi mi olacak zaten önüne geçilmez bı hale doğru gidiyor
Ben buyuk bi firmada paketçiyim mesela market urunleri taşıyoruz isim vermeyim şimdi ve sana sonuna kadar katılıyorum bencede insanlar evlerinde kalmalı yemin ediyorum 18 gundur işe gitmekten hiç gocunmuyorum istiyorum ki insalar evlerinde kalsın ben canımı riske atıyorum belki ama tek yaşıyorum zaten annemlere falan gitmiyorum 18 gundur kızımı bile görmedim tek derdimiz var insanlar evlerinden çıkmasın yemin ediyorum gerekirse 16-17 saat çalısırım günde yeter ki evdekalın. size bişey olmaya bilir genç olabilirsiniz ama anneniz babanız hasta yakınızı olabilir temas etmeniz aynı ortamda bulunmanız bile sorun yaratabilir. Eldiven maske ve dezenfektan olmadan çalışmıyoruz şirketimiz olabildiğince temassız işleme yonlendiriyor. Çogu illerin belediyeleri 65 yaş üzeri bakıma muhtaç çoluğu öocuğu olmayan insanlar için sipariş hatları kurdu evlerine gidiyor ekmek su yada market alışverişleri yapmayın çıkmayın evden. İşe gitmek zorundaysan sen git ama aileni tembihle parka bahçeye gitmesinler. Ben göruyorum parklar bahçeler dedelrle dolu sordum birine amca yasak var ne işin var burda diye ben yaşamışım yaşıycam kadar diyor bu mantıkla 80 milyon 40 milyona düşmezse iyi. Herkes sokağa çıkma yasağı olsun diyo soka çıkma yasağı sadece sokağa çıkamamak anlamına gelmiyor bir suru yaptırımı da beraberinde getiriyor. Yoksa onlarda biliyor sokağa çıkmak yasak demeyi.
Yemişim abd yi.
6 milyon Suriyeli'ye 6 yıldır yardım edenler, kendi vatandaşına 2 ay bakarım diyemiyor... Aksine para istiyor.

Bu halk bunu da unutmaz.

Adam ne güzel demiş Şener Şen..
Ya bırak millet canının derdinde hala siyaset derdindesiniz. Bakıcam dese çıkmıycan sanki evden.

Delibal33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
505
121
43
Öğrenci evinde mahsur kaldım ailem olmadığı için hicbiryere gidemedim. İş ariyorum bulamiyorum. 2gundur yemin ederim 1lokma bogazimdan geçmemişti bugun valizimin iç cebinde 10tl bulup ekmek ve domates aldım yedim. Evde kalalım iyi diyonuz da. İmkanı olmayan evde kalıp ne yesin abi? Basvurmadigim kredi ve kredi kartı kalmadı elde avucta bisey yok. 200 mb mb internetim var oda bitince elim ayagim baglı dizimi kırıp oturacam. Ailesiyle evinde oturup olanı biteni izleyen karnı tok olanlar sıkıntı görmüyor.
Anlıyorum şakası yok, binlerce kişiyi canından ediyor. Ama biz napalim abi peki

Kara000

Trabzonspor
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,518
4,434
113
Öğrenci evinde mahsur kaldım ailem olmadığı için hicbiryere gidemedim. İş ariyorum bulamiyorum. 2gundur yemin ederim 1lokma bogazimdan geçmemişti bugun valizimin iç cebinde 10tl bulup ekmek ve domates aldım yedim. Evde kalalım iyi diyonuz da. İmkanı olmayan evde kalıp ne yesin abi? Basvurmadigim kredi ve kredi kartı kalmadı elde avucta bisey yok. 200 mb mb internetim var oda bitince elim ayagim baglı dizimi kırıp oturacam. Ailesiyle evinde oturup olanı biteni izleyen karnı tok olanlar sıkıntı görmüyor.
Anlıyorum şakası yok, binlerce kişiyi canından ediyor. Ama biz napalim abi peki
Hacim sanada yardim etmesi lazım şuan far gelirli kişilere ailelere verilen 1000 liralık nakitten seninde yararlanman lazım

Kara000

Trabzonspor
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,518
4,434
113
Ayrıca erzak yardımı yapıyorlar niye aç duruyorsun biraz araştırma yap

Delibal33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
505
121
43
Hacim sanada yardim etmesi lazım şuan far gelirli kişilere ailelere verilen 1000 liralık nakitten seninde yararlanman lazım
Nerde veriliyor abi. Cahil kaldık mal gibiyim. Anlatma sansin var mı. Gözüme uyku girmiyor yarinimi dusunmekten

Kara000

Trabzonspor
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,518
4,434
113
Nerde veriliyor abi. Cahil kaldık mal gibiyim. Anlatma sansin var mı. Gözüme uyku girmiyor yarinimi dusunmekten
E devletten sosyal yardım sorgulamadan bakabilirsin erzak yardımı içinde arıyorsun galiba yaşlılar için ama sen durumunu anlatsan aç bırakacak hâlleri yok

Delibal33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
505
121
43
E devletten sosyal yardım sorgulamadan bakabilirsin erzak yardımı içinde arıyorsun galiba yaşlılar için ama sen durumunu anlatsan aç bırakacak hâlleri yok
Bi yazayim abi sagolasin. Şu 1000tlyi verseler varya cok iyi olur. Ayin 5 inde kira da vermem lazim 330 tl rahatça otururum ya

Delibal33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
505
121
43
Gıda ve erzak yardımı bahsettigin bolumda, Sosyal yardım bilgisi bulunamamıştır. Yazisi cikiyor. 1000tl yardımı da devletin kendisi otomatik veriyormus başvuru yapilmiyor. Onca kisiye nereden nasıl bulup odeyecekler bilmiyorum da yine yaralı parmağa işememişler