Kardeşim tecrübeli biri olarak tüm detayları anlatıyorum sana ben bu avm den telefon aldım piyasa değeri 25 bin olan twlefonu siterlin olarak 42 bine verdiler önce sözleşme geliyor evrekları imzalarken video ve sözlü onay istiyorlar imzalıyorsun geri yolluyorsun daha sonra evrak onaylanınca telefonu yolluyorlar teslim alırken yine kimlik selfili video istiyorlar whsaptan ve siteden yüklüyorsun onay alınca telefonu alıyorsun
Daha sonra telefonu nakite çevirmek için telefoncuya gidiyorsun telefonun faturası ingiliz şirketi üzerine oldugu için hiç bir telefoncu telefonu orjinal olarak kabul etmeyip kaçak statüsünde sana fiyat veriyorşar piyasanın çok çok altına satmak zorunda kalıyorsun
Taksit ödemeye gelince sitelin üzerinden taksit olduğu için ve piyasa sürwkli sallantıda olduğu için bir önceki ödediğin taksit tutarınon aynısını diğer ay ödüyemiyorsun sürekli fiyat değişiyor hadi onu da hallettin diyelim işlerin ters gitti ve 2 ay gecikme yaşadın anında avukata devrediyorlar tahmin et icra dosyası ne kadarlık ben 42 bine aldığım telefonun icra dosyası geldiğinde 120 bin lira olduğunu öğrendim ve şuan icra yolu ile 120 bin liralık ücret maaşımdan her ay kesiliyor yani 12 bin lira için 120 bin lira ödüyorum şuan en adi tefeci bile bu kadar vicdansız olamaz
Demem o ki eğer imkanın varsa hiç bulaşma eğer ki bulaştıysa sakın ama sakın taksitini bir ay geciktirme hırsızlık yap dolandırıcılık yap o taksiti topla mutlaka öde yoksa yanarsın bol şans
Güzel özetlemişsin dostum bir kaç şeyde ben ekleyim
Bu topa girmiş kişiler zaten herşeyini kaybetmiş veya gözden çıkarmış kişilerdir
Ayaklar çamura bulanmış böyle yaparak komple batağa batıyor insan
Gençlere ne desek, ne anlatsak olmuyor
Herkes yaşayıp görecek, kendi tercihlerinin bedelini gün gelince ödeyecek