- 5,526
- 4,246
- 113
Bir cesedi alıp yok etmenin cezası 4 yıl mı ?
Cesetin bulunmasında yönlendirme yaptı diye biliyorum çünkü bulunduğu yeri daha önce defalarca aradılar oraya koyduktan sonra tekrar gidildi bakıldı bulundıŞunu farketmemiz gerkeiyor, ceset bulunduktan sonra konuştu, itirafı ceset bulunduktan sonra, korkusundan söyledi.
Nevzat bahtiyar olmasa olay çözülmüyodu tüm olayı aydınlatıp suçluların ceza almasına vesile oldu itirafçı oldu cenazenin yerini gösterdi yargıds delilleri topladı abd de olsa ceza bile almazdı
[/QUOTE
evet olayın üstünden 30gün sonra konuştu çok kısa bir süre dğierleri gibi ben yapmadım diyebilirdi onca kanıta rağmen itiraf etmek çok başka birşey bilgin yok ne bekliyorsun müebbet mi yesinBir cesedi alıp yok etmenin cezası 4 yıl mı ?
Delilleri yok etmenin cezası normalde daha çok ama bunu polis kendi yakalasaydı olurdu adam itirafçi oldu ve kimin yaptığına neden yaptığına nasıl yaptığına kadar herşeyi söyledi şuan ezbere konuşuyosun telefon kayıtları dinlenmiştir tehdit edildiği vardır geçmiş sicil kaydı yoktur adamın temizdir ailesiyle çocuğuyla tehdit edilmiştie bunlar hep cezanın düşmesine sebepBir cesedi alıp yok etmenin cezası 4 yıl mı ?
Kimse kimseye durduk yere ağırlaştırılmış müebbet vermez hala 3üde biz bişey yapmadık diyo geçsinler o işlerievet olayın üstünden 30gün sonra konuştu çok kısa bir süre dğierleri gibi ben yapmadım diyebilirdi onca kanıta rağmen itiraf etmek çok başka birşey bilgin yok ne bekliyorsun müebbet mi yesin
HTS kayıtlarından cinayet işlenirken olay yerinde yokmuş zaten en üst limitten ceza verdilerNarin Güran cinayetinde Nevzat Bahtıray’ın, delilleri karartma ve diğer suçlardan yalnızca 4 yıl hapis cezası alması, adalet duygusunu derinden sarsan bir karar olarak gündeme oturdu. Bir insan hayatının bu denli hafif bir ceza ile karşılanması, toplumun vicdanında büyük soru işaretleri yaratıyor.
Cezaların caydırıcılığı, adaletin tesisi için en temel unsurlardan biridir. Peki, bir cinayete ilişkin delilleri karartmaya karşılık 4 yıl hapis cezası, adaletin sağlanması için yeterli mi? Bu karar, hem mağdurun yakınlarına hem de topluma "adalet yerini buldu" dedirtebilir mi?
Sizce bu ceza adil mi, yoksa caydırıcılık ve adalet ilkelerini yeniden düşünmemiz mi gerekiyor?
Görüşlerinizi merak ediyorum.
Buda bi gerekçe mesela ama amca oraya sürekli gitmişHTS kayıtlarından cinayet işlenirken olay yerinde yokmuş zaten en üst limitten ceza verdiler
Kardeş üçü evde mi hts kayıtlarında yoksa anne amca mıHTS kayıtlarından cinayet işlenirken olay yerinde yokmuş zaten en üst limitten ceza verdiler
Nevzatın HTS kayıtlarını söyledim, diğerlerini bilmiyorumKardeş üçü evde mi hts kayıtlarında yoksa anne amca mı
Hepsinin g….. s….m yaksınlar o köyüdeNarin Güran cinayetinde Nevzat Bahtıray’ın, delilleri karartma ve diğer suçlardan yalnızca 4 yıl hapis cezası alması, adalet duygusunu derinden sarsan bir karar olarak gündeme oturdu. Bir insan hayatının bu denli hafif bir ceza ile karşılanması, toplumun vicdanında büyük soru işaretleri yaratıyor.
Cezaların caydırıcılığı, adaletin tesisi için en temel unsurlardan biridir. Peki, bir cinayete ilişkin delilleri karartmaya karşılık 4 yıl hapis cezası, adaletin sağlanması için yeterli mi? Bu karar, hem mağdurun yakınlarına hem de topluma "adalet yerini buldu" dedirtebilir mi?
Sizce bu ceza adil mi, yoksa caydırıcılık ve adalet ilkelerini yeniden düşünmemiz mi gerekiyor?
İtirafçı olmuştur. O kadar ceza alması mümkğn değil.Narin Güran cinayetinde Nevzat Bahtıray’ın, delilleri karartma ve diğer suçlardan yalnızca 4 yıl hapis cezası alması, adalet duygusunu derinden sarsan bir karar olarak gündeme oturdu. Bir insan hayatının bu denli hafif bir ceza ile karşılanması, toplumun vicdanında büyük soru işaretleri yaratıyor.
Su haberi dun gordum, icim parcalandi resmen