Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Güncel Haberler..

Ümitoloji

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,526
4,246
113
Bir cesedi alıp yok etmenin cezası 4 yıl mı ?

SULLY

Summerhouse
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
30,507
25,130
113
Şunu farketmemiz gerkeiyor, ceset bulunduktan sonra konuştu, itirafı ceset bulunduktan sonra, korkusundan söyledi.
Cesetin bulunmasında yönlendirme yaptı diye biliyorum çünkü bulunduğu yeri daha önce defalarca aradılar oraya koyduktan sonra tekrar gidildi bakıldı bulundı

Sisifos

tostlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
13,291
4,959
113
Nevzat bahtiyar olmasa olay çözülmüyodu tüm olayı aydınlatıp suçluların ceza almasına vesile oldu itirafçı oldu cenazenin yerini gösterdi yargıds delilleri topladı abd de olsa ceza bile almazdı
[/QUOTE
evet olayın üstünden 30gün sonra konuştu çok kısa bir süre dğierleri gibi ben yapmadım diyebilirdi onca kanıta rağmen itiraf etmek çok başka birşey bilgin yok ne bekliyorsun müebbet mi yesin

SULLY

Summerhouse
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
30,507
25,130
113
Delilleri yok etmenin cezası normalde daha çok ama bunu polis kendi yakalasaydı olurdu adam itirafçi oldu ve kimin yaptığına neden yaptığına nasıl yaptığına kadar herşeyi söyledi şuan ezbere konuşuyosun telefon kayıtları dinlenmiştir tehdit edildiği vardır geçmiş sicil kaydı yoktur adamın temizdir ailesiyle çocuğuyla tehdit edilmiştie bunlar hep cezanın düşmesine sebep

SULLY

Summerhouse
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
30,507
25,130
113
evet olayın üstünden 30gün sonra konuştu çok kısa bir süre dğierleri gibi ben yapmadım diyebilirdi onca kanıta rağmen itiraf etmek çok başka birşey bilgin yok ne bekliyorsun müebbet mi yesin
Kimse kimseye durduk yere ağırlaştırılmış müebbet vermez hala 3üde biz bişey yapmadık diyo geçsinler o işleri

Leoisa18

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
934
584
93
O kadar korkunç ki ceset lafı bile çok ağrıma gidiyor 8-9 yaşında bir kız evladı ceset ne demek ya şu laf bile çok ağır geliyor bana nasıl kıydınız be namussuzlar nasıl Allah sonumuzu hayır etsin

SULLY

Summerhouse
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
30,507
25,130
113
Mesela bunlar narini öldürüp aynı gün gitse teslim olsa yine bu cezayı almazlardı 2-3 gün sonra polis yakalasa yine almazlardı planlayarak öldürmek diye bişey var

sukru1955

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
266
147
43
Narin Güran cinayetinde Nevzat Bahtıray’ın, delilleri karartma ve diğer suçlardan yalnızca 4 yıl hapis cezası alması, adalet duygusunu derinden sarsan bir karar olarak gündeme oturdu. Bir insan hayatının bu denli hafif bir ceza ile karşılanması, toplumun vicdanında büyük soru işaretleri yaratıyor.

Cezaların caydırıcılığı, adaletin tesisi için en temel unsurlardan biridir. Peki, bir cinayete ilişkin delilleri karartmaya karşılık 4 yıl hapis cezası, adaletin sağlanması için yeterli mi? Bu karar, hem mağdurun yakınlarına hem de topluma "adalet yerini buldu" dedirtebilir mi?

Sizce bu ceza adil mi, yoksa caydırıcılık ve adalet ilkelerini yeniden düşünmemiz mi gerekiyor?

Görüşlerinizi merak ediyorum.
HTS kayıtlarından cinayet işlenirken olay yerinde yokmuş zaten en üst limitten ceza verdiler

YoXuL

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
18,078
10,661
113
Nevzat in geç itiraflarinin sebebi kendisine ve ailesine olan tehditler ve teklifler

Prado34

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,558
654
113
Narin Güran cinayetinde Nevzat Bahtıray’ın, delilleri karartma ve diğer suçlardan yalnızca 4 yıl hapis cezası alması, adalet duygusunu derinden sarsan bir karar olarak gündeme oturdu. Bir insan hayatının bu denli hafif bir ceza ile karşılanması, toplumun vicdanında büyük soru işaretleri yaratıyor.

Cezaların caydırıcılığı, adaletin tesisi için en temel unsurlardan biridir. Peki, bir cinayete ilişkin delilleri karartmaya karşılık 4 yıl hapis cezası, adaletin sağlanması için yeterli mi? Bu karar, hem mağdurun yakınlarına hem de topluma "adalet yerini buldu" dedirtebilir mi?

Sizce bu ceza adil mi, yoksa caydırıcılık ve adalet ilkelerini yeniden düşünmemiz mi gerekiyor?

Hepsinin g….. s….m yaksınlar o köyüde

emraherden

🅰🅽🅺🅰🆁🅰🅶🆄🅲🆄 🇺🇦 🇺🇦🇺🇦 ①⑨①⓪
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
769
382
63

İtirafçı olmuştur. O kadar ceza alması mümkğn değil.

mardok

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
115
52
28
Vodafone de sorun yaşayan varmı internet yok