Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Herşey Neden Bu Kadar Pahalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BORDOMAVİ

TRABZONSPOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,115
7,182
113
Bu ülkenin ekonomisi hiçbir zaman iyi değildi ama şimdi öyle bir boka battıki çıkmasıda çok zor
Alım gücü eskiden daha iyiydi şimdi normal vatandaşin erismesine engel geldi çoğu şey için ev araba falan hayaldi artık hayal bile edemiyor normal vatandaş

Stormcan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,252
1,740
113
halinize şükretin almanyada 1 ekmek 10 dolar oldu kurulu düzen olmasa ah ah

Azadi6321

Why so...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,461
3,499
113
İnsanlar her yerde fazlasıyla açgözlüdür eminim Finlandiya Danimarka gibi ülkelerde bile fırsatçı zihniyetli insanlar vardır yani Türk insanı asla doymuyor gibi tabire inanmıyorum. Bunu engelleyen insanın merhameti yada tok satıcı olması değil kesinlikle devletin koyduğu kural ve kanunlar olmalı birşeyi satmak için belirlenen fiyat 100 tl ila 1000 tl arasında uçurum gibi bir aralık olursa ben mesela merhametli bir insan olduğuma inanırım ama neden 1000 tl kazanmak varken 100 tl kazanayım ki devlet bu yüzden var zaten her ülkede ve söyleyeyim oturmuş bir zihniyet var kesinlikle parti ve başkan ayırt etmeksizin üretim yapmak yerine faizden para kazanmak hepsine tatlı gelecek eğer ki ürünleri halk ucuza alırsa alınan faiz miktarı da düşecek 3 5 tl indirseler ne olacak demeyin 100 milyona yakın insan var her allahın günü milyonlarca tl para akışı dönüyor memlekette her üründen 5 tl indirim yapmak yani kârdan zarar etmek isteyeceklerini sanmıyorum uzun lafın kısası fakire şükretmeyi öğretmişler,zenginin rahatı bozulmasın diye şükretmeyi çözüm sandığımız sürece ülkenin büyük bir bölümü buna da şükür dediği sürece ne devlet uyanır ne halk böyle döner bu devran...
Malesef buralarda öyle insanlar yok fiyat neyse o ben İsviçre'de 3 ay kaldım şuan Almanya'dayim burda o kadar türk varki burasını ikinci Türkiye zanedersin ama burdaki insanlar öyle değil fiyat neyse o fiyatlar ülkenin ekonomisine bağlı oda bir ülkede vergi çok olursa ekonomisi de çöker çünkü herşeyi vatandaşlarina yüklüyorlar malesef örnek diyelim İran ekonomisi bizden daha kötü ama herşey ucuz çünkü vergiyi vatandaşlarin üstüne yüklemiyor biz ülkede ne alıyorsa her zaman 2 tane alıyoruz 1 kendimize 1 de devlette böyle olduğunda da herşey çok pahalı oluyor malesef

Hunreis

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
5,093
1,469
113
Ulan çaldılar yediler milletin parasını şimdide çıkmış yav kafasına sıkıcan olmuyor amk ailemiz var evladımız var çok zor sabretmek

Hunreis

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
5,093
1,469
113
Yav kuru incirin kilosu 500 lira amk daha neyin ekonomisi be arkadas

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,168
1,899
113
bunu denetimle alakası yok şimdi akp gitisn yereine chp gelsin denetimi yapcak yok sermaye patronları nasıl isterse öle hareket eder asgari ücret zam artışı bile sermaye patronalrının elinde hükümetler sermaye patronlarının denegsini bozarsa hemen erken seçim ayad hükümet aleyhine baskıcı provaskoyon uygularlar kendi isteklerini yerine getirecek hükümet gelsin diye ülkeyi tayyip yönetmiş veya yerine ekrem imamoglu vs de gelse aynı olur sermaye patronlarının istekleri dogrultusnda hareket ederler
İste burada da demokrasinin aslında ideal bir yönetim modeli olmadığı ortaya çıkıyor. Çünkü senin de dediğin gibi bu durumda A partisi gidip B partisi gelse gene neşteri vurup sürekli fahiş zamlar yapan üreticilere ceza uygulayamayacaklar. Çünkü sermaye sahiplerinin hoşuna gitmeyecek ve mevcut hükümete sırtlarını dönecekler. Yani demokraside oy kaygısı olur ve ciddi yaptırımlar yapmak sonraki seçimlerde iktidarı da kaybetmenizi sağlar. Bu yüzden de soruna neşter vurulamaz

ferdikadıoğlu

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
14,660
6,164
113
İnsan olarak ahlak denilen yapı çöktü deprem zamanı battaniyeye kiraya zamlar 2 kızın katledildiği zaman elektro şok biber gazına zamlar bu ülkenin mayası bozuldu ekonomiyi sahlandir yinede düzelmeyecek şeyler oldu Allah sonumuzu hayır etsin siyasete girmeden anca böyle oluyor

Azadi6321

Why so...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,461
3,499
113
bugün türkiye 1982 niden beri teröre triyon dolar harcamış insanlar isveçte yaşam çok güzel hayat güzel ama isveç topraklarınada terör saldırıs varmı yok buda etken
Tabi oda bir etken ama terör bir ilgisi yok baştakiler çok yiyor ve çalıyorlar malesef öylede olduğunda ülkede para kalmayınca vatandaşlardan almaya başlıyor yane devlet bizden vergi altında haraç alıyorlar Türkiye çok güzel bir yer herşey yetişiyor çok zengin ama malesef baştakiler sağolsunki bitiriyorlar güzelim ülkeyi isteseler terör olayinida bitirebilirler ama terör üstüne siyaset ekmek yediği için yapmıyorlar

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,676
1,250
113
halinize şükretin almanyada 1 ekmek 10 dolar oldu kurulu düzen olmasa ah ah
almanlar ekmegi napsın en çok ekmek yiyen türkler
İste burada da demokrasinin aslında ideal bir yönetim modeli olmadığı ortaya çıkıyor. Çünkü senin de dediğin gibi bu durumda A partisi gidip B partisi gelse gene neşteri vurup sürekli fahiş zamlar yapan üreticilere ceza uygulayamayacaklar. Çünkü sermaye sahiplerinin hoşuna gitmeyecek ve mevcut hükümete sırtlarını dönecekler
sen dahil demokrasinin anlamınıda bilmiyosun mesala chp kalkmış ülkede demokrasi yok diyor siyasal islamcılar var diyor yani şimdi islmın siyasalı matematigi olmaz ya karşısın yada degilisndir islama yani şimdi chp yönetirse demokrasi akp veya mhp ve saadet yönetirse diktamı oluyo
demokrasinin anlamı
demokrasi bir ülkede toplumun kendi haklarını kendi içinden seçtigi yöneticiler ve yöneticilerin bi sistem içinde halkın sitedigi hakları eşit şekilde dagıtmasıdır ne dünayda ne türkiyed bu yani 2000 ve 2000den öncede hatta 1923 cumhuriyet kuruldugunda bile bir demokrasi atatürk cumhuriyeti kalkmış ilan etmiş ne halkın hakları ne istedikleri ne sormuş ne uygulamış demokrasi halkı haklarının gözetirsen işler

Azadi6321

Why so...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,461
3,499
113
almanlar ekmegi napsın en çok ekmek yiyen türkler

sen dahil demokrasinin anlamınıda bilmiyosun mesala chp kalkmış ülkede demokrasi yok diyor siyasal islamcılar var diyor yani şimdi islmın siyasalı matematigi olmaz ya karşısın yada degilisndir islama yani şimdi chp yönetirse demokrasi akp veya mhp ve saadet yönetirse diktamı oluyo
demokrasinin anlamı
demokrasi bir ülkede toplumun kendi haklarını kendi içinden seçtigi yöneticiler ve yöneticilerin bi sistem içinde halkın sitedigi hakları eşit şekilde dagıtmasıdır ne dünayda ne türkiyed bu yani 2000 ve 2000den öncede hatta 1923 cumhuriyet kuruldugunda bile bir demokrasi atatürk cumhuriyeti kalkmış ilan etmiş ne halkın hakları ne istedikleri ne sormuş ne uygulamış demokrasi halkı haklarının gözetirsen işler
Şuan ülke kapitalizm ve diktatörlük ile yönetiliyor malesef

dancy35

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
5,147
15,962
113
İnsanlar her yerde fazlasıyla açgözlüdür eminim Finlandiya Danimarka gibi ülkelerde bile fırsatçı zihniyetli insanlar vardır yani Türk insanı asla doymuyor gibi tabire inanmıyorum. Bunu engelleyen insanın merhameti yada tok satıcı olması değil kesinlikle devletin koyduğu kural ve kanunlar olmalı birşeyi satmak için belirlenen fiyat 100 tl ila 1000 tl arasında uçurum gibi bir aralık olursa ben mesela merhametli bir insan olduğuma inanırım ama neden 1000 tl kazanmak varken 100 tl kazanayım ki devlet bu yüzden var zaten her ülkede ve söyleyeyim oturmuş bir zihniyet var kesinlikle parti ve başkan ayırt etmeksizin üretim yapmak yerine faizden para kazanmak hepsine tatlı gelecek eğer ki ürünleri halk ucuza alırsa alınan faiz miktarı da düşecek 3 5 tl indirseler ne olacak demeyin 100 milyona yakın insan var her allahın günü milyonlarca tl para akışı dönüyor memlekette her üründen 5 tl indirim yapmak yani kârdan zarar etmek isteyeceklerini sanmıyorum uzun lafın kısası fakire şükretmeyi öğretmişler,zenginin rahatı bozulmasın diye şükretmeyi çözüm sandığımız sürece ülkenin büyük bir bölümü buna da şükür dediği sürece ne devlet uyanır ne halk böyle döner bu devran...
Yok kanka burada öyle birşey😝

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,676
1,250
113
bugün mansur yavaş imamoglu veya özgür özel cumhurbaşkanı olsun degişmez durum çünkü onlar gücünü sermaye patronlarından alır halktan degil halktan sadece oy alırlar oy almakta kolay zaten chp çıkar biz atatürkçüyüz atatürkün partisyiz vs öbürü çıkar biz islamı milliyeteçiligi savunuyoz der alırlar zaten seçimlere baktıgınızda bunun kolay oldugunu görürsünzü ama para gücü lobi destegei olamzsa hiçsiniz bunuda sermaye patronları saglar türkiye dki sermaye patronları küreselcilerin himaysesindedir

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,168
1,899
113
Şuan ülke kapitalizm ve diktatörlük ile yönetiliyor malesef
Gerçekten diktatörlükle yönetilse yani baştakiler ülkeyi oy kaygısı olmadan yönetse bu kadar ekonomi kötü olmazdı bence. Çünkü sürekli zam üstüne zam yapan açgözlü sermaye sınıfına hükümet dokunamıyor. Denetimler yapıp ceza veremiyor. Çünkü oy kaygıları var. Sermaye sınıfı bana sırtını dönerse bir dahaki seçimlerde nal toplarım korkusu var.

Yoksa açıklanan enflasyonun üzerinde zam yapan esnafa döşersin cezaları üst üste ne enflasyon kalır ne birşey. Ama yapamazlar. Çünkü yaparlarsa giderler

GULHAN20

🇸🇯 OSLO /// Grunerlokka 🇹🇷
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
808
457
63
Bir toplumun ahlakı duzelmedigi sürece hiçbir şey düzelmez biz depremin ertesi gün ev kirasını %200 zam yapan bir topluluğuz devletin denetim yetersizliği tabiki çok büyük affedilmez bir yanlış ancak o çaresiz insanlara yardımcı olmak gerekirse 2 ay kira almasak ölmez dik %200 zam yaparak vicdanımızı bile kaybettik şahsen çok utandım

AKQJ

❝ ғᴀʀᴋɪɴᴅᴀʏɪᴍ ❿'sᴜᴢᴜᴍ ❞
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,380
6,023
113
Hepimiz birer bağımlıyız bu inkar edilemez yani biz 2000$ maaşta alsak bizim icin sonuç asla değişmez.
Buna sebeb patolojik olabilir bir cok sebeb var.
Ama toplumun, bagimli olmayan kesimini ele alarak bakacak olursak durumlar cok cok kotu. Aslinda suanki enflasyona gore iyi,nie derseniz millet parasını bankada faizde tutuyor ugrasmiyorlar piyasayla. Bankalardan bi asılsinlar paralari bak o zaman ne oluyor ortalik :) yangin yerinden beter olur igne bile alinmaz. Ama reis durmaksizin para basiyor :)))
hastalik olur deterjan pahalanir dezenfektan pahalanir, Evini bocek basar, bocek ilaclari pahalanir firsatcilardan dolayi. Kadina siddet artar biber gazı pahalanir vb bir cok ornek var. Bunun temel sebebi bu toplum da yasayan ve kendi kafasinda yarattığı Tanriya inanan insanlar.
Yani onlarin gercek bir muslumanlikla uzaktan yakindan alakalari yok. Gercekten inansalardi bu toplum zaten bu halde olmazdi. Bir de onlara hitap eden mevcut iktidar var 20 yili aşkın suredir berbat etmeye devam ediyor durmaksizin.
Velhasıl kelam, toplumsal bir mucadele yok,hersey cok bireysel, millet gunu kurtarma derdinde.
Gemisini kurtaran kaptan arkadaslar gerisi fis.

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,676
1,250
113
bir ülkede hayat pahalılıgı olması enflasyon oluşturmaz üertim olamzsa iç tüketim fazlaysa ihracat yoksa vs
örnek enerjide dışa bagımlısın dogalgaz petrol vs kimse size bedava bunları vermez 1980 den önce türkiye bulgaristan elektirk satın alıyodu o dönemler elektirk yoktu herkes gaz lambası kullanıyodu şimdi telefonun şarjını pirize koymada duramaıyosun

Azadi6321

Why so...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,461
3,499
113
Gerçekten diktatörlükle yönetilse yani baştakiler ülkeyi oy kaygısı olmadan yönetse bu kadar ekonomi kötü olmazdı bence. Çünkü sürekli zam üstüne zam yapan açgözlü sermaye sınıfına hükümet dokunamıyor. Denetimler yapıp ceza veremiyor. Çünkü oy kaygıları var. Sermaye sınıfı bana sırtını dönerse bir dahaki seçimlerde nal toplarım korkusu var.

Yoksa açıklanan enflasyonun üzerinde zam yapan esnafa döşersin cezaları üst üste ne enflasyon kalır ne birşey. Ama yapamazlar. Çünkü yaparlarsa giderler
Sen hala enflasyonun millet mi belirliyor sanıyorsun dostum herşey devlette bağlı devlet vergiyi kesin herşey çok ucuz olur bu devlet şuan vatandaşlarin üstüne geçiniyor millet sence herşeyi pahalı yapiorsa kafasına göre mi yapior güldürme beni adamlar enflasyona göre yapiorlar tabi bizde serbest piyasa var ama o kadar değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...