Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı'nın Yasağı İlk Günden Çiğnendi Yaşlılar Yine Sokaklarda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Daimon

Moderator
Yönetici
Moderatör
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
92,276
69,912
113

orona virüs nedeniyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara 'Sokağa Çıkma Yasağı'nın uygulanmasının ardından İstanbul Kasımpaşa'da yaşlılar yasağa uymadı. Cami avluları ve ara sokakların dolup taştığı semtte 84 yaşındaki yaşlı bir adam ise akülü aracıyla tur attı.

SOKAKLARI YAŞLILAR DOLDURDU
Dünyayı saran korona virüs nedeniyle Türkiye'de yetkililer tarafından alınan önlemler gün geçtikçe daha da sıklaşıyor. Son olarak 65 yaş üstü ve özellikle kronik rahatsızlığı olan hastaların 24.00'ten itibaren dışarıya çıkmasının yasaklanmasının ardından İstanbul adeta hayalet şehre döndü. Ancak Beyoğlu Kasımpaşa'da 65 yaş üstü yaşlılar bu yasağa uymadı. Semtteki yaşlılar sabahın erken saatlerinde kendilerine sokağa attı. Cami avluları ve ara sokaklar yaşlılar nedeniyle dolup taşarken, 84 yaşındaki yaşlı bir adam ise akülü aracıyla sokaklarda tur attı.

"ÇIKMAYIN DEDİLER AMA ÇIKTIM"

84 yaşındaki Harun Yılmaz, "Hiçbir şey söylemeyeceğim, devlet ne yaparsa haklıdır. 84 yaşındayım, karşı sokakta oturuyorum. Bir şeyler aldım da, korkmaktan cana bir şey olmaz ama tabi ki endişeliyiz. Dua ediyorum başka bir şey yok. Dışarıya çıkmayın dediler ama çıktım hava alacağım. Ekmek, tavuk ve içecek aldım" dedi.

Novasky

... ɨ̇ֆӄօʀքɨȶ ...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Biletci Üye
TC Onaylı
43,684
47,566
113
Dünyada Kendi halkına Söz geciremiyen Tek ülke Türkiye Sanırım üzücü :(

mrjames3546

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
492
336
63
Gerizekalılar net kim olursa olsun hayır gençler evler de yaşlılara ne oluyor anlamıyorum bizim gezmemiz lazım tam tersi yaşlılar sürekli sokaklarda sokağa cıkma yasağını çiğneyene 10 bin TL para cezası diyeceksin bak bakalım cesaret edebiliyorlar mi o zaman

Arda34

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
3,948
1,395
113
Sen Ülkece yasak koymazsan tabiki kimseyi tutamazsin 65 yaş ustu cikmasin koronayi yencez saniyolar yazik

Rebirt7

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,001
451
83
Komple yasak yaparlar adamların umrunda değil

kirmani38

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,095
892
113
hay ben onların ne cahil insanlar yaa..Ayrıca buda çözüm değil ki. adam evde yaşlı ama torunu oğlu dışarda işte çalışıyor..ordan da bulaşır yanii..iran sınırı ana baba günü suriye sınırı öyle..eee bunlara önlem yok..kuzenim gürbulakta görevli. sadace lafta önlem var..kaçaklar istedkleri gibi giriyor diyor engel olamıyoruz diyor.

Öte yandan halktan aldığın vergilern haddi hesabı yok,varlık fonunun nereye gittiğini sayıştay denetiminden kaldırdın elinde patlar böyle işte..Ülkeyi yediniz sattınız kasada para yok para..Açıkladıkları önlem paketi insanlar ile dalga geçmektir.Bunları söyleyince vatan haini oluyoruz..Bu gibi durumlarda devlet sahip çıkar halkına..Zor zamanda devletin yanında olaım eyvallahta hep mi halk kandırılcak hep mi halk çekecek bu yükü

Terör fetö bilmem ne bir ton para harcandı diyor bu kesimi savunanlar.Sen diyanete 11 milyar tl bütçe ayırırsan sana hesap sorarlar..Diyanet ne yapıyor bu kadar parayı dediğin zaman dinsiz oluyorsun.

bakın kanada abd fransa gibi devletler bu gibi durumlar için nasıl bütçe ayırdılar..Ekonomimz iyi ya damat bakana göre hani nerde..Desene ekrana çıkıp 1 ay tüm maaşlar bizden diye..kimse dışarı çıkmasın diye..Göz boyamak için bir paket hazırladılar arada bir madde var sövermisn güler misin..madde şu

**500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktarını yüzde 80'den yüzde 90'a çıkartacak, asgari peşinatı yüzde 10'a düşüreceğiz

şimdi bu tedbir ne allah aşkına hangi yandaş kısma yarayacak bu kural.

Anlatacak o kadar şey var ki ama anlayan çok az.

kirmani38

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,095
892
113
Komple yasak yaparlar adamların umrunda değil
onu yapmak için kasanda para olcak ekonomi güçlü olcak...Top atar hükümet öyle yapsa.Herşeyi sattığımz için abd almanya bizi kıskandığı için imf bizden borç istedği için yapamıyoruz bunları.:)

ragnarlothbrok1234

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
4,543
1,371
113
Para yok ekonomi yok. Dogru düzgün önlem yok . Halka destek yok .
Sirketlere destek var
Dinle halki kandirmak var
Cahillik var
Dikkafalilik var
Bu Ülke düzelmez. Bizden bi b*k olmaz. Nerde varlik fonu yedi serefsizler yedi.
Hi bu arada bu iran siniri falan hikaye ben orda görev yaptm 2 ay oncesine kadar multeci oyle kafasina gore gecemiyor onlar uydurma . Arada gecmeye calisan yakalaniyo. Kadin cocuk ayriliyor . Erkekler soyunduduluyor telefon para vs hepsi yakiliyo kiriliyo . Sonra 10dk dayak sonra geri sinirin öbür tarafina. Dogruya dogru konusalm

kirmani38

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,095
892
113
Para yok ekonomi yok. Dogru düzgün önlem yok . Halka destek yok .
Sirketlere destek var
Dinle halki kandirmak var
Cahillik var
Dikkafalilik var
Bu Ülke düzelmez. Bizden bi b*k olmaz. Nerde varlik fonu yedi serefsizler yedi.
Hi bu arada bu iran siniri falan hikaye ben orda görev yaptm 2 ay oncesine kadar multeci oyle kafasina gore gecemiyor onlar uydurma . Arada gecmeye calisan yakalaniyo. Kadin cocuk ayriliyor . Erkekler soyunduduluyor telefon para vs hepsi yakiliyo kiriliyo . Sonra 10dk dayak sonra geri sinirin öbür tarafina. Dogruya dogru konusalm
kuzenim gümrük muhafazada başkan.:) bildğin gibi değil artık oralar..suriye sınırını hiç demiyorum bile.
Hükümeti eleştmrk suç oldu fetöcü,dinsiz diye hemen etiketi yapıştıryorlar.
Vallahi ülke olarak berbat durumdayz sorumlusu belli ama yine oy veriyorlar..belki bu olaylar uyanmalrını sağlar.

wakandalı

Wakanda Forever
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,060
3,130
113
kuzenim gümrük muhafazada başkan.:) bildğin gibi değil artık oralar..suriye sınırını hiç demiyorum bile.
Vallahi ülke olarak berbat durumdayz sorumlusu belli ama yine oy veriyorlar..belki bu olaylar uyanmalrını sağlar.
Ülke olarak süper olan bir Ülke söyler misin ?

kirmani38

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,095
892
113
ülkenin süper olması değil zor zamanda halkına ne yaptığı önemli. 40 milyar dolar mülteciler için harcadık yine harcarız diyen biri virüs kapıya dayanmış kendi vatandaşı için 15 milyar dolar harcıyor..

bakınız kanadaya.bakın abd ye fransaya almanyaya.Onların ekomisi güçlü diyeblrsnz ama bizim damat bey ülke süper diyor ekonomi süper diyor ya..Bizde kaynak çok ama sadace yandaşlara halka birşey yok sorun bu..Ülke halkına daha iyi hizmetler varken gitti suriyeleileri doldurdu,arapları doldurdu gel bi sen adana tarafına gör şehirlerin halini bıktık bıktık.

wakandalı

Wakanda Forever
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,060
3,130
113
ülkenin süper olması değil zor zamanda halkına ne yaptığı önemli. 40 milyar dolar mülteciler için harcadık yine harcarız diyen biri virüs kapıya dayanmış kendi vatandaşı için 15 milyar dolar harcıyor..

bakınız kanadaya.bakın abd ye fransaya almanyaya.Onların ekomisi güçlü diyeblrsnz ama bizim damat bey ülke süper diyor ekonomi süper diyor ya..Bizde kaynak çok ama sadace yandaşlara halka birşey yok sorun bu..Ülke halkına daha iyi hizmetler varken gitti suriyeleileri doldurdu,arapları doldurdu gel bi sen adana tarafına gör şehirlerin halini bıktık bıktık.
eleştirmekte özgürsün istediğini söyleyebilirsin hür iradenle. Çözüm olarak ne öneriyorsun virüs ile mücadele kapsamında devletin ne yapması gerekiyor ya da neyi eksik yapıyor

CGLMX

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,396
502
113
canada , ingiltere bu sıkıntıda evde kalın faturaları düşünmeyin dediler.ingiltere maasların %80 nını biz ödeyeceğiz dedi . bu paket ve yardım noktasında sınıfta kaldık bu çok açık ve net .inş doğru kararlar gelır .halkın yanında olan sosyal devlet anlayışında ...

emreyagmur

Tony Montana 🚬
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
18,744
12,770
113
YİNE BİZİM SEMT KASIMPAŞA SOKAGA İNANIN GENÇLER ÇIKMIYOR TEK ÇIKAN YAŞLILAR

kirmani38

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,095
892
113
eleştirmekte özgürsün istediğini söyleyebilirsin hür iradenle. Çözüm olarak ne öneriyorsun virüs ile mücadele kapsamında devletin ne yapması gerekiyor ya da neyi eksik yapıyor
kardeşim bunu nasıl soruyorsun gercekten? çin ne yaptı takip ettin mi..Çözüm sadace dışarda olmamak temas etmemek..İnsanlar sokakta iken iş aş için çalışıyor iken nasıl olcak bu..Ben demiyorum çinli doktor diyor..Dışarda gezmek intihardır diyor.

3 hafta sokağa çıkma yasağı daha hızlı sağlık testleri..çözüm bu sadace..çinde dün 1 vaka görüldü sadace..kolay zor değil ama bunun için ekonomi güçlü olacak kasada para olacak..şuan devlette para yok sağolsunlar varlık foununu yediler utanmadan birde varlık fonunun nereye gittiğinin denetimini sayıştaydan aldılar yani çaldılar çaldılar..biz bu varlık fonunu harcarız kimsede hesap soramaz dediler.geçmiş olsun hergün vaka ve ölüm artacak.

wakandalı

Wakanda Forever
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,060
3,130
113
canada , ingiltere bu sıkıntıda evde kalın faturaları düşünmeyin dediler.ingiltere maasların %80 nını biz ödeyeceğiz dedi . bu paket ve yardım noktasında sınıfta kaldık bu çok açık ve net .inş doğru kararlar gelır .halkın yanında olan sosyal devlet anlayışında ...
bu dönemde kimsenin faturasının kesileceğini sanmıyorum faturaları öderse devlet güçlü mü oluyor peki :) daha çok yeni olay Türkiye de 1 haftadır zor günler geçiriyoruz bekleyip görmek lazım devlet neyi doğru neyi yanlış yapıyor diye fazla aceleci bir millet olduğumuz için hiç bir şeyi beğenmeyiz eleştirmeye bayılıyoruz bazen bende eleştiriyorum ama bu dönemde devlete sallamak bence çok yanlış benim şahsi fikrim

CGLMX

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,396
502
113
bu dönemde kimsenin faturasının kesileceğini sanmıyorum faturaları öderse devlet güçlü mü oluyor peki :) daha çok yeni olay Türkiye de 1 haftadır zor günler geçiriyoruz bekleyip görmek lazım devlet neyi doğru neyi yanlış yapıyor diye fazla aceleci bir millet olduğumuz için hiç bir şeyi beğenmeyiz eleştirmeye bayılıyoruz bazen bende eleştiriyorum ama bu dönemde devlete sallamak bence çok yanlış benim şahsi fikrim
bn devlete salladım ki :) halkın yanında olmak anlamında fatura dedim ...

kirmani38

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,095
892
113
aynen devlet faturanı öderse sana 1 ay maaş bağlarsa güçlü oluyor..lisede çoğrafya dersinde anlatılan basit birşey bu.:) çalışan nüfus 30 milyona yakın...sen bu 30 milyon çalışan nüfüusn 1 ay maaşını kasadan karşılarsan güçlüsündür..Bu kadar basittir..Karşılayan ülkere bakın fransa almanya abd kanada..başka söze gerek var mı

wakandalı

Wakanda Forever
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,060
3,130
113
vaka sayısı artsın da devlete sallayalım diye düşünenler bile var bu Ülke de :)

ragnarlothbrok1234

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
4,543
1,371
113
Dogrudur başkan . Berbat durumdayiz her konuda ama sinirda görev yaptigim icin biliyorum mesela detay verim. Izleme odalari var bölüklerde karakollarda. Bizim karakolun komutani ustegmendi. Ama izleme odasinda en yuksek rütbe albay. Düşün yani. Ve 3 kisiden fazla gorundugu zaman termal kameralarda bakiyolar boyle mal gibi kosuyolar anliyolar multeci oldugunu(pkk kalabalik gelmez cunku) hemen komando timi yolluyoalrdi multeci diye. Ama baktilar 1 yada 2 kisi sakin sakin pusa pusa geliyo. Hemen ökk timi atis serbest bixi ucaksavar kirpi heryerden ates aciliyodu.
Hükümeti her konuda elestiriyorum ama sinirda el kol sallaya sallaya kimse gecemiyo kral onlar hikaye. Gözümle gordugum seylere inanirim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...