Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İcra Hk.

kataki

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
296
141
43
bizde bilgilensinler haklarını arasınlar diye bilgi paylaşıyoruz başkan
Kanka ama İnanlı kağıt ustende olduğu gibi olmuyor misal adil yargilanma süresi var kanunda e sorsan kanun mesela gerekçeli karar açıklanma süresi var 1 ay . 1 yıl açıklanmayan gerekçeli kararlar var. Kimsenin başına gelmesin ben işin icindeyim az cok burda kimse o psikoloji ile hakkımı savunayim moduna giremez bende bu tarz olumsuzluklardan olurda başına gelirse nasıl kurtulursun onu paylaşmak istedim. Mesela benim adıma telefon almış bir bayi imzamı taklit etmiş gittim savcılığa suç duyurusunda bulundum 3. Yilindayiz hala gelisme yok.gibi yoksa tabiki herkes hakkını arasın

ytong

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
466
213
43
kardeşim aile bireylerinin ortak kullanımına ait tüm ev eşyası haczedilemez diyor yani 10 televizyonda olsa alamıyor
kardeş bildiğim kadarıyla öyle değil. Ortak kullanım ürünleri birer adetle sınırlı görülmüştür. Ama bunların herbirinden birer ikişer fazla olursa, fazla olanın haczi mümkündür. Eğer senin dediğin gibi olursa zaten resmi olarak eve haciz olayı kalkmış demek olur. Hiçbir şey alanamıyorsa, zaten haciz var demek mümkün olamaz. Ama henüz resmen haczin kaldırıldığı bir kanun yok.

sbaby1

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
127
61
28
kardeş bildiğim kadarıyla öyle değil. Ortak kullanım ürünleri birer adetle sınırlı görülmüştür. Ama bunların herbirinden birer ikişer fazla olursa, fazla olanın haczi mümkündür. Eğer senin dediğin gibi olursa zaten resmi olarak eve haciz olayı kalkmış demek olur. Hiçbir şey alanamıyorsa, zaten haciz var demek mümkün olamaz. Ama henüz resmen haczin kaldırıldığı bir kanun yok.
reis eve psikolojik baskı yaratıp tahsil ve altın antika para değerli eşya varsa onları almak için haciz başlatabiliyorlar her büroda eve gelmiyor zaten

sbaby1

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
127
61
28
Kanka ama İnanlı kağıt ustende olduğu gibi olmuyor misal adil yargilanma süresi var kanunda e sorsan kanun mesela gerekçeli karar açıklanma süresi var 1 ay . 1 yıl açıklanmayan gerekçeli kararlar var. Kimsenin başına gelmesin ben işin icindeyim az cok burda kimse o psikoloji ile hakkımı savunayim moduna giremez bende bu tarz olumsuzluklardan olurda başına gelirse nasıl kurtulursun onu paylaşmak istedim. Mesela benim adıma telefon almış bir bayi imzamı taklit etmiş gittim savcılığa suç duyurusunda bulundum 3. Yilindayiz hala gelisme yok.gibi yoksa tabiki herkes hakkını arasın
üstat son 5 yılda eve gelip televizyon buzdolabı alan haciz memuru gördünüzmü hele son 2023 teki kanundan sonra

sbaby1

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
127
61
28
tabi şu hariç eve gelirler ilk önce 1 ay sonra ödemeyapılmaz ise evdeki eşyaların haczine taahhüt imzalarsın o zaman bir tane eşya bırakmazlar o ayrı

Korkut06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
690
446
63
Geçen bana avukat yine 65 bin borç göndermiş maaşın 1/4 ü kesiliyor bu bitince yine 35-40 gönderirse itiraz edeyim mi?
Kredi borcumu ? Kredi borcuysa su an yasal faiz %24 maksimum %100 açabilirler %48 uzeri gelirse .odeme icra emri geldikten 1 hafta içinde itiraz etmen gerekiyor

gmetin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
2,218
729
113
Kredi borcumu ? Kredi borcuysa su an yasal faiz %24 maksimum %100 açabilirler %48 uzeri gelirse .odeme icra emri geldikten 1 hafta içinde itiraz etmen gerekiyor
MK böyle icra borç faiz sisteminin bu sistem vatandaşın yanında olması lazımken yam yam avukatların yanında lanet olsun

gmetin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
2,218
729
113
Cimere yazdım lanet olsun bu nasıl borç sistemidir odedikce çoğalan borç mu olur yazdım

Faga

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,695
3,152
113
tabi şu hariç eve gelirler ilk önce 1 ay sonra ödemeyapılmaz ise evdeki eşyaların haczine taahhüt imzalarsın o zaman bir tane eşya bırakmazlar o ayrı
Bilmediğin şey hakkında konuşma knk eve gelme olayı bitti nedeni ise artık aynı eşyadan 2 tane olmadıktan sonra alamıyorlar ve bundan dolayida artık eve gelmiyorlar