alkol zehirlenmesinde etil alkol tüketilme fikriyle dalga geçenler olacaktır mutlaka. durum şundan ibaret vücuda giren her maddenin bir ömrü vardır belirli bir süre içerisinde vücutta yakılmayan maddeler vücuttan atılır. etil alkol tüketimide yarışcı parçalanma oluşturularak metil alkol parçalanmaya başlamadan etil takviyesi yapılır bu sayede metil alkolün parçalanması önlenmiş veya etkisi azaltılmış olur. bunun dışında b vitamini içeren özellikle B1 vitamini(tiamin) içeren gıdaların tüketilmesi metabolizmanın kaybettiği gücünü toplarlamasını, kaybedilen vitaminin geri kazanılarak metabolizmanın normale dönmesine yardımcı olacaktır. B vitamini açısından zengin olan gıdalar özellikle baklagiller, çerezler, tavuk ve balıktır. direk önerebileceklerim ise fasulye taze veya kuru, kabak çekirdeği, ayçekirdeği, fındık, balık, avokado.