Öncelikle Tüfe oranında artış yapabiliyorlar kiraya, ancak 5 seneden eski kiracı isen seni mahkemeye vermesi ,mahkemenin bilirkişi arayıp bulunduğun bölgedeki rayiç fiyat üzerinden bir kira belirlemesi gerekiyor .
Yapacağını söyleyeyim kardeşim :
Öncelikle düşün taşın çıktığında bulundugun bölgede bu fiyata bir ev bulma imkanin yoksa biraz ondan biraz senden mantığı ile orta yolu bulmaya çalış. Eğer uzlaşmaz ise, kira artışını kontratta yazan miktarda artırarak oturmaya devam et.
Mahkemeye vermesini bekle öyle evi yakıp adami kesme derim ceza evi görmüş biri olarak.
Böyle durumlarda devlet kiracının yanında diye biliyoruz fakat son dönemlerde bu konunun ayyuka çıkması ile ne olacak belli değil ve adliyeler bu tür dosyalarla dolup taşmış .
Eğer kirayı hesabına yatiriyorsan TÜFE'ye göre yaptigin artıştan yatır ve dekontlari bulunsun mahkemeye sunmak için, ben kiramı gününde yatiriyorum mevzuattaki yazan miktarda atislarimi yapıyorum. Asg. Ücretle çalışıyorum hayatımı bu şartlarda idam ettiremem gibi kendini savun. Zaten elden veriyorsan vergi kaçırmaya giriyor hakim canına okur ev sahibinin .
Allah yardımcın olsun