Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Patron 4 Aydır Maaş Ödemiyor

Fiore

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
614
168
43
Selam dostlar, konulardan alakasız ama başımdan geçen bu durumda ne yapacağımı bilemiyorum durum şöyle;

3 aydır beyaz yaka olarak çalıştığım firma maaşları geç ödemeye başlamıştı benim de rahatsız olduğum bir durum vardı kameralardan mesai saati boyunca bizi izleyip ekran görüntüsü alıyorlar ben arge de çalışıyorum bilgisayar başında ve duruma söyleniyordum önce işten çıkmak istedim kabul etmediler bir hafta sonra da beni işten kendileri çıkardılar. Ekim ayında çıkartıldım beni çıkarttıkları için 14 gün ihbar tazminatı almam gerekiyor ve içerde 20 günlük maaşım var yani toplamda bir aylık maaş yapıyor. Ve her ay hesabımdan kestikleri BES ödemesini de sigorta firmasına yapmamışlar benden kesilmiş ama yatan bes yok. İk yı arayıp soruyorum başından savıyor en son engelledi patronu arıyorum o da engelledi. İşkura gittim bununla ilgili bizim yapacağımız bir şey yok dedi. Avukat masrafları vs nasıl uğraşmaya değer mi başından böyle bir olay geçen var mı ?

masoud26

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,792
2,420
113
Selam dostlar, konulardan alakasız ama başımdan geçen bu durumda ne yapacağımı bilemiyorum durum şöyle;

3 aydır beyaz yaka olarak çalıştığım firma maaşları geç ödemeye başlamıştı benim de rahatsız olduğum bir durum vardı kameralardan mesai saati boyunca bizi izleyip ekran görüntüsü alıyorlar ben arge de çalışıyorum bilgisayar başında ve duruma söyleniyordum önce işten çıkmak istedim kabul etmediler bir hafta sonra da beni işten kendileri çıkardılar. Ekim ayında çıkartıldım beni çıkarttıkları için 14 gün ihbar tazminatı almam gerekiyor ve içerde 20 günlük maaşım var yani toplamda bir aylık maaş yapıyor. Ve her ay hesabımdan kestikleri BES ödemesini de sigorta firmasına yapmamışlar benden kesilmiş ama yatan bes yok. İk yı arayıp soruyorum başından savıyor en son engelledi patronu arıyorum o da engelledi. İşkura gittim bununla ilgili bizim yapacağımız bir şey yok dedi. Avukat masrafları vs nasıl uğraşmaya değer mi başından böyle bir olay geçen var mı ?
geçmiş olsun dostum malesef ara bulucuya ulaşılmadan hiç bir şekilde hak idda edemezsin. kanun hep işverenden yana

SüperMario

Bize dost lazım, çakal her yerde..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,632
1,270
113

Uğraşmaya değer alacaklarına karşılık icra gönderebilirsin eğer tazminat alma hakkın varsa

Fiore

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
614
168
43
geçmiş olsun dostum malesef ara bulucuya ulaşılmadan hiç bir şekilde hak idda edemezsin. kanun hep işverenden yana
Arabulucu ücretleri yüksek mi acaba ona verecek param yok şu an ödemeyi baştan mı alıyorlar

H4yd4r39

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
428
309
63
Git çalıştığın yeri baş varmı öyle paraya çökmek hakkın olanı ske ske vercek sen oraya emekverdin allin teri doktun böyle adamları ibret alem için kazığa oturtcan serefsizler

Muhasebe90

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,231
1,470
113

Isci mahkemesine git orada yardımcı olurlar şikayetini bildir firma ismi tam unvanı ve adresi ile yazmaya dikkat et . Dosyayı açtır . Sana arabulucu atayacaklar arabulucuya randevu günü verip çağırır onlar gelmez büyük ihtimal sen git haklarını talep et arabulucu onlara ulaşır kapatalım konuyu der ilgilenmezlerse resmi yolla yazı yollar arabulucuya cevap vermek zorundalar vermezlerse otomatik mahkeme hakkın dogacaktir . Ama arabulucu daha küçük miktarla kapatmayı teklif eder karşı tarafa tek şansın arabulucunun halletmesi yoksa yıllarca mahkeme sürer tabiki arbabulucu senin lehinde yazı verirsa kazanmış olduğun davayı takip etmiş olursun

Fiore

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
614
168
43
Git çalıştığın yeri baş varmı öyle paraya çökmek hakkın olanı ske ske vercek sen oraya emekverdin allin teri doktun böyle adamları ibret alem için kazığa oturtcan serefsizler
Maalesef erkek olsam gider basardım ama patron mafya tipli zaten yanında arkadaşları falan oluyor garip kara para aklıyordu zaten düşüncemiz o yönde

Fiore

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
614
168
43
Isci mahkemesine git orada yardımcı olurlar şikayetini bildir firma ismi tam unvanı ve adresi ile yazmaya dikkat et . Dosyayı açtır . Sana arabulucu atayacaklar arabulucuya randevu günü verip çağırır onlar gelmez büyük ihtimal sen git haklarını talep et arabulucu onlara ulaşır kapatalım konuyu der ilgilenmezlerse resmi yolla yazı yollar arabulucuya cevap vermek zorundalar vermezlerse otomatik mahkeme hakkın dogacaktir . Ama arabulucu daha küçük miktarla kapatmayı teklif eder karşı tarafa tek şansın arabulucunun halletmesi yoksa yıllarca mahkeme sürer tabiki arbabulucu senin lehinde yazı verirsa kazanmış olduğun davayı takip etmiş olursun
Çok teşekkür ederim yarın gideyim. Ücret öder miyim bu aşamalarda peki ?

Repentless

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
221
141
43

Avukata git kazanacağın bi dava avukat vekaletini karşıdan alıyor senden de alacağın tazminattan bi miktar yüzde alır

Muhasebe90

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,231
1,470
113
Nerden bakacağım bilmiyorum
E devletten bakılıyor çıkış bildirgesini indir orada maddesi yazar . Büyük ihtimal ayıplı suça benzer bir sebebden cikarmistir tazminat vermemek için . Yada vaktinde gitmediğine tutanak tutup 3 şahit gostermistir

Muhasebe90

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,231
1,470
113
Çok teşekkür ederim yarın gideyim. Ücret öder miyim bu aşamalarda peki ?
Küçük bir ücreti vardı yanlış hatırlamıyorsam . Dava acmiyorsun arabulucu için şikayet ediyorsun önce arabulucu ilgileniyor arabulucuya yanasmazsa karşı taraf avukata para verme aç davani onlar gelmediği için zaten kazanirsun

Muhasebe90

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,231
1,470
113
Buna her avukat bakmaz küçük dosya . Zaten direk avukata gidenez arabulucu zorunluluğu var

Fiore

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
614
168
43
E devletten bakılıyor çıkış bildirgesini indir orada maddesi yazar . Büyük ihtimal ayıplı suça benzer bir sebebden cikarmistir tazminat vermemek için . Yada vaktinde gitmediğine tutanak tutup 3 şahit gostermistir
Hiç geç gitme durumum olmadı ayıplı göstereceği bi hareketim de hiç olmadı bakayım hemen. Ama şöyle bir şey var kameralardan sürekli ekran görüntüsü alıyorlardı telefonuma bakarken falan ekran görüntüsü almış olabilirler

Muhasebe90

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,231
1,470
113
Hiç geç gitme durumum olmadı ayıplı göstereceği bi hareketim de hiç olmadı bakayım hemen. Ama şöyle bir şey var kameralardan sürekli ekran görüntüsü alıyorlardı telefonuma bakarken falan ekran görüntüsü almış olabilirler
Bişi olmaz kamera ile işçi takip etmek suç bunu mahkeme de delil olarak sunamazlar mobbing oluyor .