Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Sizce Biz Bir Oyunun İçerisindemiyiz Yoksa Bunlar Tesadüf Mü...

Sisifos

tostlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
13,275
4,954
113
Dinler uydurma olamaz dünyadaki en büyük savaslar hep dinler üzerinden çıkmıştır. Dünyadaki bütün dinlerin istediği tek şey tek din olsun bu yüzden bu savaşlar oldu takı 1. Dünya savasina kadar ilk defa o zaman toprak ve mal savaşı yaşandı. Oda kısa sürdü günümüzde ise tekrar tek din tek devlet tek bayrak amaçlanıyor. Hatta bütün insan irkikini kontrol altına alıyor. Burada asıl soru şu bütün dünyada var olan dinler tek yaratıcı olduğuna inanır. Neden insan irkinin azaltılmasına izin veriyor. Neden yarattıkları yaradilanlari yok etme peşinde ve buna neden izin veriyor.
uydurmadan kastım gerçek dışı insan ürünü düşünceler olduğunu kasteddim

ufuktur

Mükemmel bir kişi
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
185
130
43
Elbette insanların kendini önemli hissetmek için yaşamları, zihinleri, ruhları üzerinde bir takım kendinden büyük güçlerin etkisi olma ihtimaline sarılmasını anlıyorum.
Ancak sizleri üzmek istemesem de ortada çok acı ve bir o kadar da basit bir gerçek var; dünya bir avuç aptal insanın aptalca kararlarıyla yönetiliyor.
Büyük resim yok, gizli örgütler yok, pelerinli aileler yok...
Eğer olsaydı, bundan kesinlikle haberimiz olmazdı.

akasha

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
569
257
63
Elbette insanların kendini önemli hissetmek için yaşamları, zihinleri, ruhları üzerinde bir takım kendinden büyük güçlerin etkisi olma ihtimaline sarılmasını anlıyorum.
Ancak sizleri üzmek istemesem de ortada çok acı ve bir o kadar da basit bir gerçek var; dünya bir avuç aptal insanın aptalca kararlarıyla yönetiliyor.
Büyük resim yok, gizli örgütler yok, pelerinli aileler yok...
Eğer olsaydı, bundan kesinlikle haberimiz olmazdı.
mantıklı bi bakış açısı yani doğru benimde sınırsız gücüm olsaydı eğer zenginliğim olsaydı bilinmesini istemezdim

akasha

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
569
257
63
dostum olasılığı oğrenince her sey büyüsünü kaybediyor. bir parayı yeteri kadar atarsan ust uste 1000000 kere yazi ya da tura da gelebilir. yeteri kadar senaryo uretirsen gelecekteki 5 değil 10 bin olayi da çok yakın üretebilirsin
aslında insan neye inanmak istediğinide kendisi seçiyor ne kadar doğruda olsa ne kadar saçmada olsa.

ufuktur

Mükemmel bir kişi
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
185
130
43
Simpson'lar meselesi zincirleme bir beyinsizliğin sonucu olduğu için şehir efsanesine dönüştü. Çünkü düşünme yönünüz yanlış, neden sonuç ilişkisini doğru kurmuyorsunuz.
Şimdi size şöyle bir senaryo yazayım; Trump'ın sahip olduğu tüm olanaklara sahip olduğunuzu düşünün ve dünyanın en uzun süre yayınlanmış çizgi dizilerinden biri sizin ülkenizde yayınlanmış olsun. Bu çizgi film on yıl önce bir bölümünde sizi seçim kazanmış biri olarak bir alışveriş merkezinin yürüyen merdiveninden iner halde çizmiş olsun.

Bugün böyle bir adaylığınız söz konusu olduğunda, o çizgi filmdeki bölümü aynen sahnelemenin ne kadar etkileyici bir reklama dönüşeceğini öngörebilirdiniz sanıyorum. (ki gördüğünüz üzere tam olarak böyle oldu)
Yani belki Simpson'lar bir şeyler olacağını öngörerek yazmamıştır bu bölümleri, onlar bölümleri öyle yazdığı için öyle olmuştur?
İşte nedensellik derken bunu kastediyorum; dizide gösterilen şey bir sonuç değil bir neden, O sahnenin gerçeğe dönüşmüş olması da bir neden değil bir sonuç.

Anlıyor musunuz; tövbe ki anlıyorsunuz azk...

Ayrıca bahse konu dizi aşırı uzun ve binlerce bölümü olan bir dizi, işlenmedik konu bırakmamış adamlar. Ona gelene kadar South Park dizisinde benzer daha çok örnek var ama o kadar medyatik olmadığından spekülasyona yol açmıyor.

Konuya dönecek olursak ayrıca şunu belirtmek isterim; dünyada kendini gerçekleştiren kehanet diye bir kavram vardır. Bin yıl önce krallar uyduruk falcıların ortaya attığı kehanetleri durdurmaya çalışırken onu gerçeğe dönüştürürlermiş. Yani siz bir adama "sen trafik kazasında öleceksin" dersen ve o adam buna inanırsa, trafik kazasında ölmemek için o kadar çok uğraşır ki bu uğraş sırasında trafik kazası geçirir. Ya da Zeus'a "seni vücudunda kırmızı izler taşıyan bir Spartalı öldürecek" dersen, korkudan gidip kırmızı doğum lekeli çocukları öldürür, o çocuklardan birinin kardeşi de kırmızı dövmeler yaptırıp gidip intikam için Zeus'u öldürür.

Evet evet öyle aptalca şeyler işte.