Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

⚽️Futbol Süper Lig'de Bir Futbolcunun Ortalama Değeri

Daimon

Moderator
Yönetici
Moderatör
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
91,971
69,542
113
1621589360651.png

Futbolda Covid-19 salgınının gölgesinde bir sezonun daha sonuna geliniyor. Zor günlerden geçen futbol endüstrisi yavaş yavaş kendini toparlamaya başlasa da hâlâ eski günlerinin uzağında.

KPMG Football Benchmark ekibi, Şubat 2021'den bugüne değişen oyuncu değerlerini inceledi. Şubat 2020'de en değerli 500 futbolcunun değeri 20 milyar 714 milyon euro'yken, bugün 18 milyar 690 milyon euro'ya düştü. İlk 100'deki oyuncuların değeri de 8 milyar 41 milyon euro'dan 7 milyar 276 milyon euro'ya geriledi.

Süper Ligi'de Ortama Oyuncu Değerleri Düşük

Bir futbolcunun ortalama piyasa değerinin en yüksek olduğu lig ise İngiltere Premier Lig oldu. Premier Lig'de bir oyuncunun ortalama değeri 20 milyon 100 bin euro'yken, ikinci sıradaki Almanya Bundesliga'da bu değer 11 milyon 600 bin euro... Üçüncü sıradaki İspanya La Liga'da bir futbolcunun değeri 11 milyon euro. Türkiye Süper Ligi'nde bir oyuncunun ortalama değeri ise sadece 1 milyon 400 bin euro ve bu değer Arjantin Ligi'yle eşit durumda...

Messi ve Ronaldo En Pahalı 10 Futbolcu Listesinde Yok

Liglere göre ortalama futbolcu değerleri böyleyken, son üç ayda değerini en çok yükselten futbolcu ise Erling Haaland oldu. Piyasa değerini 21 milyon euro artıran Dortmundlu forvet, 131 milyon euro'luk değeriyle dünyadaki en değerli ikinci futbolcu konumunda. Haaland'ın ardından ikinci sırada 17 milyon euro'luk artışla değerini 87 milyon euro'ya çıkaran Manchester City'li Phil Foden yer alırken, dünyanın en pahalı futbolcusu 189 milyon euro'yla yine PSG'in yıldızı Kylien Mbappe oldu. En pahalı üçüncü futbolcu 127 milyon euro'luk değeriyle Tottenham'lı Harry Kane olurken, Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo, en pahalı 10 futbolcu listesine giremedi.

Hakan Uçak: "Genç Futbolcular Değerine Değer Katıyor"

KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ''Futbol ekonomisi Covid-19 salgınının yaralarını sarıp, toparlanmaya başladı. Oyuncun değerleri bir kez daha yükselişe geçmiş durumda ama eskisine göre değerler düşük. Birçok genç futbolcu sahadaki performanslarıyla değerlerini yükseltmeye devam ediyor. Liglerin oyuncu kalitesi de ortalama piyasa değerine etki ediyor. Türkiye Süper Ligi'nde ciddi ekonomik daralma piyasa değerini ciddi şekilde etkiliyor'' dedi.

İşte Liglerdeki Ortalama Futbolcu Değerleri:

1621589539060.png

Araştırmaya Göre En Değerli 10 Futbolcu İse Şöyle:

1621589656544.png

cahit202020

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
127
70
28
Bence Haaland çöp kim alırsa elinde patlayacak. Liverpool zamanında rekor ücretle Andy Caroll diye bir oyuncu almıştı ve elinde patladı.
Ben Manchester Unitedden Bruno Fernandes'i cok beğeniyorum . Türkiyede ise Ozan Tufan gerçekten yurtdışında olsaydı bu seviyelere gelebilirdi.

milagroan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,336
951
113
Koca premier ligi 10 tlye izliyorum, süper lige böbrek isticekler nerdeyse.. Buarada championshipe tebrikler. bizden değerlilermiş.

ttttttttttttttttttttt55555555555555555.jpg

Kara000

Trabzonspor
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,518
4,434
113
Salah ve sterling fazla olmuş değeri

Verstappen

iLTW
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
6,872
10,914
113
Bence Haaland çöp kim alırsa elinde patlayacak. Liverpool zamanında rekor ücretle Andy Caroll diye bir oyuncu almıştı ve elinde patladı.
Ben Manchester Unitedden Bruno Fernandes'i cok beğeniyorum . Türkiyede ise Ozan Tufan gerçekten yurtdışında olsaydı bu seviyelere gelebilirdi.
Haaland cop mu yuh aga

erdalbakkal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
9,259
3,918
113
Ozan Tufan mı :) adam şutu gole çevirmede Türkiye de en kötü orta saha oyuncularından 100 sutundan 3 jeneriklik gol oluyor diye göklere çıkarmayın :)

cahit202020

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
127
70
28
Ozan Tufan mı :) adam şutu gole çevirmede Türkiye de en kötü orta saha oyuncularından 100 sutundan 3 jeneriklik gol oluyor diye göklere çıkarmayın :)
Ozan Tufan yurtdışında olsaydı çok daha farklıydı. Tuttuğunuz takım fanatikliği ve holiganlığı yapmadan yorumlamamız gerek ben şutları gole girdiği için değil , savunmaya da katkısı olduğu ve pas trafiğini iyi değerlendiği için diyorum . 2016 dan 2021 çok gelişti bu çocuk .Sergen Yalçın'ı da tebrik ederim.

erdalbakkal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
9,259
3,918
113
Ozan Tufan yurtdışında olsaydı çok daha farklıydı. Tuttuğunuz takım fanatikliği ve holiganlığı yapmadan yorumlamamız gerek ben şutları gole girdiği için değil , savunmaya da katkısı olduğu ve pas trafiğini iyi değerlendiği için diyorum . 2016 dan 2021 çok gelişti bu çocuk .Sergen Yalçın'ı da tebrik ederim.
Dostum benim Fenerbahçe ile alıp veremediğim ne olabilir hemde Fenerbahçe'ye sempati duyarım ozan bu aklıyla değil Avrupa'da oynamayı dediğin gibi Sergen olmasaydı şimdi tff 1.ligdeydi ben ozan tufanı beğenmiyorum

cahit202020

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
127
70
28
Dostum benim Fenerbahçe ile alıp veremediğim ne olabilir hemde Fenerbahçe'ye sempati duyarım ozan bu aklıyla değil Avrupa'da oynamayı dediğin gibi Sergen olmasaydı şimdi tff 1.ligdeydi ben ozan tufanı beğenmiyorum
Senin fikrin senin düşüncen tabi. Euro 2020'de görüşmek üzere dostum rez alabilirsin buraları :)

milagroan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,336
951
113
Ozan Tufan için bu ülkede herkes elinden geleni yaptı. Netice olarak beklendiği gibi yıldız olmadı ama bu sene kötü de değildi. Değeri arttı tekrar.

Yurtdışında olsaydı bu kadar sabır gösterilmezdi garson olurdu muhtemelen tabi çalışma izni çıkarsa...

erdalbakkal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
9,259
3,918
113
Ozan Tufan için bu ülkede herkes elinden geleni yaptı. Netice olarak beklendiği gibi yıldız olmadı ama bu sene kötü de değildi. Değeri arttı tekrar.

Yurtdışında olsaydı bu kadar sabır gösterilmezdi garson olurdu muhtemelen tabi çalışma izni çıkarsa...
Ahh ahh gelde anlat Sergen olmasa büyük ihtimalle beyaz TV de seren serengillere meze olmuştu gece kluplerinde çıkarıldığı kavgalarla :)