Valla kardes bnde mutehaitlere cok yuklenemiyorum ( tuzla buz olanlar haric) ben 99 depremini yasadim inanilmaz bi anca hala aklima gelince kabiz oluyorum ki bu deprem 99 depreminden 3 kat daha buyukmus yani o dayanan binalar nasil dayanmis akil alir gibi deil yikilmayanlarin muteahitlerine helal olsun allah razi olsun.yani hem 2 deprem ve 2side cok buyuk, yollar bildigin yapboz gibi olmus gordunuzmu bilmem malatya adiyaman yada diyarbakir adiyaman yolu 2sinden biri emin olamadim ama o yamulan raylara u kdr sasirmamistim yol paramparca netten bulup bakin.deprem twrda cok kotu videolar var be.hele adamin biri ikk depremden sonra eve girmis evin halini gosteriyor o sirada 2.deprem oluyor adam allahuekber diyerekden bas bas bagiriyordu ve bina coktu o ani dusunemiyorum bile gitti adamcagiz cok yazik nepsine yazik.ölü sayisi cok fena artmaya basladi bu gidisle 100k yi cok rahat gecicek gibu umarim oyle bisey olmaz,
Başkan şimdi duruma bir de böyle bakmak lazım;
Bakan Kurum yaptığı açıklamada, "10 ilde
171 bin 882 bina incelendi. 24 bin 921 binada 120 bin 940 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettik" dedi.
Görüldüğü üzere, şöyle deprem böyle deprem yüz yılın felaketi 2 büyük deprem 10 büyük artçı o bu derken, 146.961 bina sağlam atlatmış.
Yani demek ki yıkılmayan binaları yapmak için Japon mapon olmaya gerek yok. Onları yapanda bizimkiler, yıkılanları yapanlar da bizimkiler.
Aynı sokakta 4 bina yıkılıyor, 14'i sağlam falan... Şimdi yıkılanda müteahhit suçsuzsa yıkılmayanı kim nasıl yaptı 🤷♂️ İnşaatçılar bilir bu işi. Ben de bilmiyorum.
İşin sırrı yıkılmayan binalarda...