- 5,151
- 15,965
- 113
Beyler yaş oldu 30 hâlâ gidemedik askere. Muhtemelen kasım gibi gideceğim. Sizce 6 aylik süre zarfinda ortalama ne kadar para gider?(not:sigara kullanan birisiyim)
Bence 3000 çok iyimser bir rakam oldu dostum3000 bin rahat gider batida doguya dusersen 1000 tl de yeter her ay 600 700 devlet vericek zaten
Daha bunun hoşgeldin bonusu var broBence 3000 çok iyimser bir rakam oldu dostum
Ne pazar i çıkıp sebze meyve mi alacak .10 bin koy kenara reis her ay 1k harcarsın çarşısı oluyor pazarı oluyor cok pra gidiyo oralara batıya cıkarsa eger
şükür yaşıyormuşsun tertipHergun sigara parani hesapla,yiyici arkadaslardan uzak dur sürekli sigara isterler. Çarsıya ciktigindada kahvaltı+ öğlrn yemeği+ps salonu&internet cafe+ çay bahcelerinde takilirsin. Normal masraflar bunlar
Bide şans işi ,taburda veya karakolda olursan yemekler kötü çıkabilir,kantinden hergün tost vs yemek zorunda kalirsin
sürgüne gönderdiler benişükür yaşıyormuşsun tertip
tahmin ettim zaten olsun sayılı gün cabuk gecersürgüne gönderdiler beni
Bu 6 ayliklarin yiyecegi para max 4 5 bin diye tahmin ediyorum ben askerdrtahmin ettim zaten olsun sayılı gün cabuk gecer
ben aylık 500 lirayla geciniyodum her seye yetiyo sigara hepsi zaten bi de kola çekirde cips partilerde gidiyo adam bası 5er liraBu 6 ayliklarin yiyecegi para max 4 5 bin diye tahmin ediyorum ben askerdr
Ben 1500 tl harciyodum . Yemekleri kars digorlu biri yapiyodu ,full kantindeydim o yüzden. Bi gün baktim makasla hamur kesiyo kanka ne yapiyon dedim ,dedi devrem lokma tatlisi yapiyorum , makasa bi baktim heryer kıl dolu ,bu ne mk dedim, dedi devrem makası berberin ordan aldim dedi. O gunden sonra yemek yemedim yemekhanedeben aylık 500 lirayla geciniyodum her seye yetiyo sigara hepsi zaten bi de kola çekirde cips partilerde gidiyo adam bası 5er lira
ya askere herkesin gitmesi lazım bir insan bu kadar gerizekalı olamaz diyorsun ama oluyorBen 1500 tl harciyodum . Yemekleri kars digorlu biri yapiyodu ,full kantindeydim o yüzden. Bi gün baktim makasla hamur kesiyo kanka ne yapiyon dedim ,dedi devrem lokma tatlisi yapiyorum , makasa bi baktim heryer kıl dolu ,bu ne mk dedim, dedi devrem makası berberin ordan aldim dedi. O gunden sonra yemek yemedim yemekhanede
Sol dediklerinde sağ adım atanlar efsaneya askere herkesin gitmesi lazım bir insan bu kadar gerizekalı olamaz diyorsun ama oluyor
O değilde 1 2 salata yüzünden kac kere üstümüzden geçtiler normalde gece silahlıktım kafam rahat gündüz içtima ya katılır yatarım aksama 5te kalkar yemegi yer 2 kaynatır 7de göreve geçiyodum. Bir salata nöbet yerini terketmiş diye zaten öğle 11 gibi yatmıstım 12bucukta öğle içtimasına kaldılar uykusuzum 2 saat eğitim bi de ramazan orucluyum karnım ac uykusuz bayılcaktım zaten yalan olmasın ya 2 ya 3 kişi bayıldı bi salata yüzünden bayılmakta suc mk dayanıklılık eğitimi varSol dediklerinde sağ adım atanlar efsane
Ee telefon işini napıosun askerdeBen 1500 tl harciyodum . Yemekleri kars digorlu biri yapiyodu ,full kantindeydim o yüzden. Bi gün baktim makasla hamur kesiyo kanka ne yapiyon dedim ,dedi devrem lokma tatlisi yapiyorum , makasa bi baktim heryer kıl dolu ,bu ne mk dedim, dedi devrem makası berberin ordan aldim dedi. O gunden sonra yemek yemedim yemekhanede