Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Herşey Neden Bu Kadar Pahalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
Oslo'da bir paket sigara 13.5 euro yani yaklaşık 155 krona takabul ediyor sence fiyatları makul mü
Ama sigara çoğu batı ülkesinde millet bıraksın içmesin diye devlet politikası olarak çok pahalı fiyata satılıyor dostum. İngilterede de sigara 20 sterlin falan mesela. Sigara doğru örnek değil o yüzden

GULHAN20

🇸🇯 OSLO /// Grunerlokka 🇹🇷
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
772
420
63
Ama sigara çoğu batı ülkesinde millet bıraksın içmesin diye devlet politikası olarak çok pahalı fiyata satılıyor dostum. İngilterede de sigara 20 sterlin falan mesela. Sigara doğru örnek değil o yüzden
Yok dostum kesinlikle hayır örnek bir mcdonals menü 12 Euro 130 kusur NOK yani Norveç kronu burada ne kadar ekmek 2.7 euro

Son düzenleme:

ferdikadıoğlu

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
14,422
6,047
113
Birim olarak düşüneceksin adam orda pound kazanıyor paund harcıyor 20 birime alıyor senin en kötü sigaran 60 birim

cemsin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
895
254
63
Bim marketin 30 lu bebek bezi 150 tl siz düşünün en büyük para birimimiz 200 tl :)

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
Birim olarak düşüneceksin adam orda pound kazanıyor paund harcıyor 20 birime alıyor senin en kötü sigaran 60 birim
Yani kıyaslama yaparken sigara örneği vermek, İngilterede sigarayı bıraktırabilmek için devlet politikası gereği pahalı tutulduğu için ve bu sebeple doğru bir kıyaslama olmayacağı için söyledim. Mesela et ve süt ürünlerinden kıyaslamalar yapmak daha sağlıklı olur

GULHAN20

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
772
420
63
Yani kıyaslama yaparken sigara örneği vermek İngilterede sigarayı bıraktırabilmek için devlet politikası gereği pahalı tutulduğu için söyledim. Mesela et ve süt ürünlerinden kıyaslamalar yapmak daha sağlıklı olur
Yok dostum yaşam standartları olarak dünyanın en iyisi İsviçre ile beraber isvicreden çok daha iyi hatta ancak fiyat olarak dünyanın en pahalı ülkelerininde başını çekiyor sadece sigara fiyatları ile değil bir araştırma yapmanı öneriyorum bana dersenki halkın üzerindeki etkisi nedir 0 ucuz diyenlerin sayısı daha fazladır 40.000 /45.000 NOK maaş alsan ortalama 135 bin TL yapıyor

Son düzenleme:

marinpnn

Enişte enişte enişte
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
10,034
5,929
113
Arkadaşlar neden gerçekten böyle. Neden hiçbir denetim ve cezai yaptırım yok. Yani esnaf enflasyonu fırsata çevirip habire herşeye fazla fazla zam yapmak ister fakat açıklanan yıllık enflasyonun üzerinde ürün ve hizmetlere zam yapıldığı zaman neden cezalandırılmıyorlar. Çünkü bu durum enflasyonu da iyice körüklüyor.

Yıl başında asgari ücrete 3 kuruş zam yapılacak ve esnaf gene coşacak. Bu sarmalın içinden asgari ücrete zam yaparak çıkabilmek mümkün değil.

Açıklanan yıllık enflasyonun üzerinde sattığı ürün ve hizmete zam yapan işletmeler cezaya tabi tutulmalı ve devlet tarafından denetlenmeli. Bu işin içinden başka türlü çıkabilmek mümkün değil. Hükümette de suç var ama işletmeciler de çok açgözlü çünkü denetimi, cezası yok ve bunun rahatlığı var. Örneğin 1 ay önce 4.500 tl ye aldığım kondisyon bisikleti nasıl sadece 1 ayda 5.600 tl olabiliyor. 180 tl ye kulaklık alıyorum. Birkaç hafta sonra bir bakıyorum 300 tl olmuş. Bu nasıl bir başıbozukluk, nasıl bir kepazelik ben anlamadım

Not : Siyaset yapmak için konuyu açmadım
Tamam babacım asgari ucret hayatımda almadım en az iki üç katı maaş aldım tek suçlu asgari ucretliymis gibi davranmayın Allah aşkına ya bu sene asgari ücrete zamda yapılmadı ama mandalinayi 70 TL den yiyorsun

marinpnn

Enişte enişte enişte
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
10,034
5,929
113
Sorun asgari ücrete zam değil sorun memura zam fazla yapılıyor hiç bir ülkede asgari ücretle normal memur arasında 4 kat fark yok

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
Yok dostum yaşam standartları olarak dünyanın en iyisi İsviçre ile beraber isvicreden çok daha iyi hatta ancak fiyat olarak dünyanın en pahalı ülkelerininde başını çekiyor sadece sigara fiyatları ile değil bir araştırma yapmanı öneriyorum bana dersenki halkın üzerindeki etkisi nedir 0 ucuz diyenlerin sayısı daha fazladır 35.000 40.000 NOK maaş alsan ortalama 125 bin TL yapıyor
Doğrudur. Ben de Almanyaya gidip yerleşmek isterdim ama belli bir yaştan sonra yaşadığım ülkeye her gün lanet etsem bile kopamıyorum

marinpnn

Enişte enişte enişte
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
10,034
5,929
113
Almanya asgari ücret 1700 memur maaşı 2700 3000 iki katı bile değil

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
Tamam babacım asgari ucret hayatımda almadım en az iki üç katı maaş aldım tek suçlu asgari ucretliymis gibi davranmayın Allah aşkına ya bu sene asgari ücrete zamda yapılmadı ama mandalinayi 70 TL den yiyorsun
İyi yapılırsa 100 liradan yersin :)

Sorun denetimsizlikte. Yani asgari ücrete yapılacak zammın bir anlamı espirisi yok. O manada söyledim. Asgari ücretlileri suçlu görmüyorum

M10FB

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,470
1,551
113
Oslo'da bir paket sigara 13.5 euro yani yaklaşık 155 krona takabul ediyor sence fiyatları makul mü Almanya ve Hollanda bu ülkenin çok gerisinde refah seviyesi olarak
almanya ve hollanda sigara fiyatlari pahali almanyada en dusuk sigar fioyati 7 eu olmasi lazim hollanda asiri pahali en dusuk 11 eu o yuzden sigarayi bende baska ulkede gidenler oluyor onlardan soyluyorum kartonla fazla daha uyguna geliyor

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
Doktor 5.000 euro kazanır mesela Almanyada. Türkiyedeki doktorlar kıyas etsin. Ama onlar kıymayı 6-7 eurodan alıyorlar mesela. 3 biraya 1 euro veriyorlar. Akaryakıtın litresi 1.2 euro civarı. Kasaba bölgesinde herşeyi dahil şekilde 350 - 400 euroya 2+1 70 m2 ev kiralayabilirsin mesela Augsburg civarında. O yüzden Almanyada 3-5 bin euro maaşlar epey iyi paralar

Son düzenleme:

GULHAN20

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
772
420
63
Doktor 5.000 euro kazanır mesela Almanyada. Türkiyedeki doktorlar kıyas etsin. Ama onlar kıymayı 6-7 eurodan alıyorlar mesela. 3 biraya 1 euro veriyorlar. Akaryakıtın litresi 1.2 euro civarı. Kasaba bölgesinde herşeyi dahil şekilde 350 - 400 euroya ev kiralayabilirsin. Mesela Augsburg civarında. O yüzden Almanyada 3-5 bin euro maaşlar epey iyi paralar
Dostum sen ne anlatıyorsun 9.5 eoro bir adet bira Oslo'da 3.5 ay önce 2 kasa aldık ilk gün markete gittiğimizde 3 bira 1 Euro'ya nerede satılıyor Allah aşkına kafa bulma bizimle

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
Dostum sen ne anlatıyorsun 9.5 eoro bir adet bira Oslo'da 3.5 ay önce 2 kasa aldık ilk gün markete gittiğimizde 3 bira 1 Euro'ya nerede satılıyor Allah aşkına kafa bulma bizimle
Almanyadan bahsediyorum. Osloyu bilmem. Almanyada süpermarketlerde 35 cent gibi paralara bira satılıyor. 6 lı bira 2 euroya da var 3 euroya da. 70 lik yeni rakı 13 euro civarında

GULHAN20

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
772
420
63
Almanyadan bahsediyorum. Osloyu bilmem. Almanyada süpermarketlerde 35 cent gibi paralara bira satılıyor. 6 lı bira 2 euroya da var 3 euroya da. 70 lik yeni rakı 13 euro civarında
Gerçekten çok makul fiyatlar hele bize Göre ama maaşları çok düşük Almanların

ZEİR

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,668
2,599
113
Yarın oksijen parası almazlarsa bende birşey bilmiyorum 😀 1 dakikada ölçecekler çok alıyosan tarife olacak internet gb gibi paket alcaz oksijen paketi aylık 20 derin nefes 1k 😀

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...