Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Herşey Neden Bu Kadar Pahalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,015
1,833
113
Arkadaşlar neden gerçekten böyle. Neden hiçbir denetim ve cezai yaptırım yok. Yani esnaf enflasyonu fırsata çevirip habire herşeye fazla fazla zam yapmak ister fakat açıklanan yıllık enflasyonun üzerinde ürün ve hizmetlere zam yapıldığı zaman neden cezalandırılmıyorlar. Çünkü bu durum enflasyonu da iyice körüklüyor.

Yıl başında asgari ücrete 3 kuruş zam yapılacak ve esnaf gene coşacak. Bu sarmalın içinden asgari ücrete zam yaparak çıkabilmek mümkün değil.

Açıklanan yıllık enflasyonun üzerinde sattığı ürün ve hizmete zam yapan işletmeler cezaya tabi tutulmalı ve devlet tarafından denetlenmeli. Bu işin içinden başka türlü çıkabilmek mümkün değil. Hükümette de suç var ama işletmeciler de çok açgözlü çünkü denetimi, cezası yok ve bunun rahatlığı var. Örneğin 1 ay önce 4.500 tl ye aldığım kondisyon bisikleti nasıl sadece 1 ayda 5.600 tl olabiliyor. 180 tl ye kulaklık alıyorum. Birkaç hafta sonra bir bakıyorum 300 tl olmuş. Bu nasıl bir başıbozukluk, nasıl bir kepazelik ben anlamadım

Not : Siyaset yapmak için konuyu açmadım

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,015
1,833
113
Bilerek yapılıyor herşey planlı insanları açlığa çaresizliğe mahkum bırakıyorlar kölelik düzeni kurulmaya çalışılıyor
kanka ek olarak ekonomik ozgurluk olmadigi icin herkes kumara dusmus durumda adam cebindeki son 200u coluguna cocuguna verecegine gidiyo kumara basiyo allahtan oyle bi aileye sahip degilim diye dua ediyorum duzeliriz umarim bi gun
Markete bir giriyorum. Ürünlere bir anda yüzde 20-30 zam gelivermiş. Herkes kafasına göre. Bunun neden hiçbir cezası yok. İnsanlara en sonunda kafayı yedirtecekler. Her markete gittiğimde yumurtanın, sütün fiyatı değişiyor. Neden bu açgözlü esnaflara ceza kesilmiyor. Habire giydiriyorlar çünkü birşey olmayacağını biliyorlar

BORDOMAVİ

TRABZONSPOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,050
7,124
113
Arkadaşlar neden gerçekten böyle. Neden hiçbir denetim ve cezai yaptırım yok. Yani esnaf enflasyonu fırsata çevirip habire herşeye fazla fazla zam yapmak ister fakat açıklanan yıllık enflasyonun üzerinde ürün ve hizmetlere zam yapıldığı zaman neden cezalandırılmıyorlar. Çünkü bu durum enflasyonu da iyice körüklüyor.

Yıl başında asgari ücrete 3 kuruş zam yapılacak ve esnaf gene coşacak. Bu sarmalın içinden asgari ücrete zam yaparak çıkabilmek mümkün değil.

Açıklanan yıllık enflasyonun üzerinde sattığı ürün ve hizmete zam yapan işletmeler cezaya tabi tutulmalı ve devlet tarafından denetlenmeli. Bu işin içinden başka türlü çıkabilmek mümkün değil. Hükümette de suç var ama işletmeciler de çok açgözlü çünkü denetimi, cezası yok ve bunun rahatlığı var. Örneğin 1 ay önce 4.500 tl ye aldığım kondisyon bisikleti nasıl sadece 1 ayda 5.600 tl olabiliyor. 180 tl ye kulaklık alıyorum. Birkaç hafta sonra bir bakıyorum 300 tl olmuş. Bu nasıl bir başıbozukluk, nasıl bir kepazelik ben anlamadım

Ülke durumu kötü tabi de birazda bizim insanlarimiz fırsatçı devletin denetim yapan bir sürü memuru var ama görevini yapmıyor örnek 1 kilo şeker zincir marketin birinde 100 liraysa aynı şeker diğerinde 150 lira bunları denetlemesi gereken yerler görevini yapsa bir nebze daha düzelir herşey not olarak ekleyeyim mevcut iktidara düşman birisiyim ama insanlarimizin da onlardan aşağı kalır yanı yok

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,015
1,833
113
Ülke durumu kötü tabi de birazda bizim insanlarimiz fırsatçı devletin denetim yapan bir sürü memuru var ama görevini yapmıyor örnek 1 kilo şeker zincir marketin birinde 100 liraysa aynı şeker diğerinde 150 lira bunları denetlemesi gereken yerler görevini yapsa bir nebze daha düzelir herşey not olarak ekleyeyim mevcut iktidara düşman birisiyim ama insanlarimizin da onlardan aşağı kalır yanı yok
Aynen ben de konuyu sırf hükümete yüklenmek için açmadım. Esnaf gerçekten çok açgözlü ve bunun bir denetimi ve cezası olmadığı için fiyatlar uçtukça uçuyor. Yazık bu insanlara. Hepsini ayrı ayrı şikayet edesim geliyor ama ne olacak ki. Birşey olacağını bilseler zaten sürekli zam yapmaya cesaret edemezler

3 harfli marketler de aynı

Revival

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,997
1,557
113

İşgal olacak yakında bu pahalılık sinyal

Prado34

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,232
541
113
Kırk yaşındayım eskiden asgari ücrete nerdeyse hergün gezerdim Eminönü de balığımı yerdim alışverişimi yapardım mutluydum yemin ederim pandemiden beri semtimden çıktığımı hatırlamıyorum 🥲🥲

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,640
1,236
113
dünyayı yöneten küreselci ailelerin dünayayı yönetmkte zorlanmasıdan kaynaklanıyo 8 milyar küsür aşan dünya nüfusu buna örnek mesala lgbt yi yaymak nüfusu azaltmak için hayat pahalılıgı nüfsus azaltamka için en kadar hayat pahalı olursa insanlar çocuk yapmayı azaltır yada bırakır
bugün dünya üstünde hindistan çin nüfusu toplam 2.9 milyar insan nüfusuna sahip
japonyda bir tane hıyar 60tl veya 100tl olmuştur
geçenlerde güney kore hükümeti nüfusun neden ilerelemdigini geriye gittigini araştırmak için anket yapmışlar nüfsusn çogunlugu hayat pahalılgını neden göstermiş
kore halkı yemeye içmeye çok düşkündür hayat pahalıgı çocuk fazlılıgı bu yaşamı kısıtlıyo gençler özgür yaşamak için evlenip çocuk yapmak yerine eglenmeyi tercih ediyor aynı sorum mesala nüfusu çok olan yaşlı nüfusolan çinde aynı hükümet eskiden 1 çocuktan fazlasına izin vermiyodu artık 2 çocuga hatta 3de devlet teşvgi veriyolaar ama gençler buna karşı geldiler bugün türkiye 85 miliyonu aştı 2000den önce hükümetler türkiye aile planması ve çocuk yapmayı kedi köpek besleyin diye telkinde buşlunurlardı erdogan hükümeti ilk yılnda türkiye 54 milyon nsüfu varken bugün 85miliyonu aştı

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,015
1,833
113
dünyayı yöneten küreselci ailelerin dünayayı yönetmkte zorlanmasıdan kaynaklanıyo 8 milyar küsür aşan dünya nüfusu buna örnek mesala lgbt yi yaymak nüfusu azaltmak için hayat pahalılıgı nüfsus azaltamka için en kadar hayat pahalı olursa insanlar çocuk yapmayı azaltır yada bırakır
bugün dünya üstünde hindistan çin nüfusu toplam 2.9 milyar insan nüfusuna sahip
japonyda bir tane hıyar 60tl veya 100tl olmuştur
geçenlerde güney kore hükümeti nüfusun neden ilerelemdigini geriye gittigini araştırmak için anket yapmışlar nüfsusn çogunlugu hayat pahalılgını neden göstermiş
kore halkı yemeye içmeye çok düşkündür hayat pahalıgı çocuk fazlılıgı bu yaşamı kısıtlıyo gençler özgür yaşamak için evlenip çocuk yapmak yerine eglenmeyi tercih ediyor aynı sorum mesala nüfusu çok olan yaşlı nüfusolan çinde aynı hükümet eskiden 1 çocuktan fazlasına izin vermiyodu artık 2 çocuga hatta 3de devlet teşvgi veriyolaar ama gençler buna karşı geldiler bugün türkiye 85 miliyonu aştı 2000den önce hükümetler türkiye aile planması ve çocuk yapmayı kedi köpek besleyin diye telkinde buşlunurlardı erdogan hükümeti ilk yılnda türkiye 54 milyon nsüfu varken bugün 85miliyonu aştı
Dünyanın en gelişmiş ülkesinde bile denetimi ve cezai yaptırımları elden bırakırsanız enflasyon yükselir ve esnaf sürekli kafasına göre zamlar yapar. Türkiyedeki en büyük sorun da bu. Denetimsizlik ve cezasızlık. Çünkü herşeye oy gözüyle bakıldığı için esnaflara ceza kesmeye de çekiniyorlar. Oy kaygısı ülkeyi bu hale getiriyor

Cancan9876

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
469
318
63
İnsanlar her yerde fazlasıyla açgözlüdür eminim Finlandiya Danimarka gibi ülkelerde bile fırsatçı zihniyetli insanlar vardır yani Türk insanı asla doymuyor gibi tabire inanmıyorum. Bunu engelleyen insanın merhameti yada tok satıcı olması değil kesinlikle devletin koyduğu kural ve kanunlar olmalı birşeyi satmak için belirlenen fiyat 100 tl ila 1000 tl arasında uçurum gibi bir aralık olursa ben mesela merhametli bir insan olduğuma inanırım ama neden 1000 tl kazanmak varken 100 tl kazanayım ki devlet bu yüzden var zaten her ülkede ve söyleyeyim oturmuş bir zihniyet var kesinlikle parti ve başkan ayırt etmeksizin üretim yapmak yerine faizden para kazanmak hepsine tatlı gelecek eğer ki ürünleri halk ucuza alırsa alınan faiz miktarı da düşecek 3 5 tl indirseler ne olacak demeyin 100 milyona yakın insan var her allahın günü milyonlarca tl para akışı dönüyor memlekette her üründen 5 tl indirim yapmak yani kârdan zarar etmek isteyeceklerini sanmıyorum uzun lafın kısası fakire şükretmeyi öğretmişler,zenginin rahatı bozulmasın diye şükretmeyi çözüm sandığımız sürece ülkenin büyük bir bölümü buna da şükür dediği sürece ne devlet uyanır ne halk böyle döner bu devran...

Azadi6321

Why so...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,425
3,482
113
Ekonomi iyidir ülke çok güzel herşey güllük gülistanlik Avrupa bizi kıskanıyor hele Avrupa'ya gelin daha pahalı 😃😃😃

Hunreis

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
4,972
1,441
113
Domates iki ay önce 15 20 liraydı şimdi 50 lira

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,640
1,236
113
Dünyanın en gelişmiş ülkesinde bile denetimi ve cezai yaptırımları elden bırakırsanız enflasyon yükselir ve esnaf sürekli kafasına göre zamlar yapar. Türkiyedeki en büyük sorun da bu. Denetimsizlik ve cezasızlık. Çünkü herşeye oy gözüyle bakıldığı için esnaflara ceza kesmeye de çekiniyorlar. Oy kaygısı ülkeyi bu hale getiriyor
bunu denetimle alakası yok şimdi akp gitisn yereine chp gelsin denetimi yapcak yok sermaye patronları nasıl isterse öle hareket eder asgari ücret zam artışı bile sermaye patronalrının elinde hükümetler sermaye patronlarının denegsini bozarsa hemen erken seçim ayad hükümet aleyhine baskıcı provaskoyon uygularlar kendi isteklerini yerine getirecek hükümet gelsin diye ülkeyi tayyip yönetmiş veya yerine ekrem imamoglu vs de gelse aynı olur sermaye patronlarının istekleri dogrultusnda hareket ederler

Prado34

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,232
541
113
Bu ülkenin ekonomisi hiçbir zaman iyi değildi ama şimdi öyle bir boka battıki çıkmasıda çok zor

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,640
1,236
113
bugün türkiye 1982 niden beri teröre triyon dolar harcamış insanlar isveçte yaşam çok güzel hayat güzel ama isveç topraklarınada terör saldırıs varmı yok buda etken

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...