Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Herşey Neden Bu Kadar Pahalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
Hepimiz birer bağımlıyız bu inkar edilemez yani biz 2000$ maaşta alsak bizim icin sonuç asla değişmez.
Buna sebeb patolojik olabilir bir cok sebeb var.
Ama toplumun, bagimli olmayan kesimini ele alarak bakacak olursak durumlar cok cok kotu. Aslinda suanki enflasyona gore iyi,nie derseniz millet parasını bankada faizde tutuyor ugrasmiyorlar piyasayla. Bankalardan bi asılsinlar paralari bak o zaman ne oluyor ortalik :) yangin yerinden beter olur igne bile alinmaz. Ama reis durmaksizin para basiyor :)))
hastalik olur deterjan pahalanir dezenfektan pahalanir, Evini bocek basar, bocek ilaclari pahalanir firsatcilardan dolayi. Kadina siddet artar biber gazı pahalanir vb bir cok ornek var. Bunun temel sebebi bu toplum da yasayan ve kendi kafasinda yarattığı Tanriya inanan insanlar.
Yani onlarin gercek bir muslumanlikla uzaktan yakindan alakalari yok. Gercekten inansalardi bu toplum zaten bu halde olmazdi. Bir de onlara hitap eden mevcut iktidar var 20 yili aşkın suredir berbat etmeye devam ediyor durmaksizin.
Velhasıl kelam, toplumsal bir mucadele yok,hersey cok bireysel, millet gunu kurtarma derdinde.
Gemisini kurtaran kaptan arkadaslar gerisi fis.
500 ve 1000 lik banknotlar çıkarsalar bari. Milletin para saymaktan parmakları uyuşuyor. 100.000 tl saymak bile başlı başına işkence

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
Sen hala enflasyonun millet mi belirliyor sanıyorsun dostum herşey devlette bağlı devlet vergiyi kesin herşey çok ucuz olur bu devlet şuan vatandaşlarin üstüne geçiniyor millet sence herşeyi pahalı yapiorsa kafasına göre mi yapior güldürme beni adamlar enflasyona göre yapiorlar tabi bizde serbest piyasa var ama o kadar değil
Hükümette tabi ki suç var ama esnafında alabildiğine açgözlü olduğunu düşünüyorum ve denetim, ceza olmaması da iştahlarını iyice kabartıyor. Düşüncem bu.

Bak gör şimdi yılbaşında asgari ücrete 3 kuruş zam yapılınca mahallendeki kuruyemişçi nasıl da döşeyecek zamları

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
Sen hala enflasyonun millet mi belirliyor sanıyorsun dostum herşey devlette bağlı devlet vergiyi kesin herşey çok ucuz olur bu devlet şuan vatandaşlarin üstüne geçiniyor millet sence herşeyi pahalı yapiorsa kafasına göre mi yapior güldürme beni adamlar enflasyona göre yapiorlar tabi bizde serbest piyasa var ama o kadar değil
yaw sen mezunusun vergi bir devletin can damarıdır vergi keserse devlet diye bişey kalmaz almanyada yaşıyoru diyosun almanya hükümeti vergiyi kessin ne yani bu hükümet giderse gelen vergiyimi kescek bukarmı gerizakalısn

Cancan9876

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
477
327
63
Bir toplumun ahlakı duzelmedigi sürece hiçbir şey düzelmez biz depremin ertesi gün ev kirasını %200 zam yapan bir topluluğuz devletin denetim yetersizliği tabiki çok büyük affedilmez bir yanlış ancak o çaresiz insanlara yardımcı olmak gerekirse 2 ay kira almasak ölmez dik %200 zam yaparak vicdanımızı bile kaybettik şahsen çok utandım
Doğru ama biz ezelinden beri böyle miydik dedelerimiz atalarımız böyle miydi eskiden köylerde bir kapı çalınca karnını doyurmadan göndermezlermiş anamız babamız dedemiz öyle anlatırdı bize şimdi bir kapı çalıp bir bardak su istesen adam vuruyorlar niye kapımı çaldın diye bu hale kendi kendine gelmedi ki bu ülke nefret aşıladılar millete acırsan acınacak hale düşersin kafa yapısında yaşıyor herkes maalesef durum bu

GULHAN20

🇸🇯 OSLO /// Grunerlokka 🇹🇷
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
728
392
63
Hepimiz birer bağımlıyız bu inkar edilemez yani biz 2000$ maaşta alsak bizim icin sonuç asla değişmez.
Buna sebeb patolojik olabilir bir cok sebeb var.
Ama toplumun, bagimli olmayan kesimini ele alarak bakacak olursak durumlar cok cok kotu. Aslinda suanki enflasyona gore iyi,nie derseniz millet parasını bankada faizde tutuyor ugrasmiyorlar piyasayla. Bankalardan bi asılsinlar paralari bak o zaman ne oluyor ortalik :) yangin yerinden beter olur igne bile alinmaz. Ama reis durmaksizin para basiyor :)))
hastalik olur deterjan pahalanir dezenfektan pahalanir, Evini bocek basar, bocek ilaclari pahalanir firsatcilardan dolayi. Kadina siddet artar biber gazı pahalanir vb bir cok ornek var. Bunun temel sebebi bu toplum da yasayan ve kendi kafasinda yarattığı Tanriya inanan insanlar.
Yani onlarin gercek bir muslumanlikla uzaktan yakindan alakalari yok. Gercekten inansalardi bu toplum zaten bu halde olmazdi. Bir de onlara hitap eden mevcut iktidar var 20 yili aşkın suredir berbat etmeye devam ediyor durmaksizin.
Velhasıl kelam, toplumsal bir mucadele yok,hersey cok bireysel, millet gunu kurtarma derdinde.
Gemisini kurtaran kaptan arkadaslar gerisi fis.
Yazdıklarına noktasına kadar katılıyorum ek olarak hem halk hem yönetim insanlık namına hiçbir şey kalmamış sen sürekli malını ederinin 5 katına satmak dersindesin alırken mabat aciyinca veryansın ediyorsun evine 20 k kira istiyorsun çok hoş 20 k kira ödeyince ağlamak hakettigin gerçektir sözüm meclisten dışarı biz çok daha fazlasını hakediyoruz bu ahlakla

Azadi6321

Why so...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,439
3,487
113
bir ülkede hayat pahalılıgı olması enflasyon oluşturmaz üertim olamzsa iç tüketim fazlaysa ihracat yoksa vs
örnek enerjide dışa bagımlısın dogalgaz petrol vs kimse size bedava bunları vermez 1980 den önce türkiye bulgaristan elektirk satın alıyodu o dönemler elektirk yoktu herkes gaz lambası kullanıyodu şimdi telefonun şarjını pirize koymada duramaıyosun
Kuveyt dinarı dünyanın en pahalı parasıdır niye sence adamlarda sadece petrol var ve kendi parasıyla alıp veriyor Türkiye ise alırken dollara verirken TL ile yaptığı için malesef türk lirasida değerlesir oda enflasyon neden oluyor dolar yükselirken enflasyon yükselir

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
Esnafın ne kadar açgözlü olduğuna dair ve enflasyonu sürekli körüklediklerine dair çok net ve spesifik bir örnek verebilirim.

Ülkede kadınlara yapılan cinsel taciz haberleri haber programlarının ve ülkenin gündemine oturduğu zamanlarda biber gazı fiyatları aniden fırlayıverdi.

Bundan daha güzel bir örnek var mı esnafın ne kadar açgözlü olduğunu anlatmaya dair. Hükümet te suçlu arkadaşlar. Ama tek suçlu değil

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
Kuveyt dinarı dünyanın en pahalı parasıdır niye sence adamlarda sadece petrol var ve kendi parasıyla alıp veriyor Türkiye ise alırken dollara verirken TL ile yaptığı için malesef türk lirasida değerlesir oda enflasyon neden oluyor dolar yükselirken enflasyon yükselir
türk lirası ne zaman degerliydi ben görmedim para aynı para paranın degersiz gözükmesi hayatın pahalışlasmsıdır dünyada bundan önce dolar mark sterlin vardı mark kalkınca euroya başlandı sen aldıgın euro almanyad dooyasıya harcayamzsın ama türkiyede kolay harcarsın buda almanydaki hayatın türkiyeye göre daha pahalı olması

AKQJ

❝ ғᴀʀᴋɪɴᴅᴀʏɪᴍ ❿'sᴜᴢᴜᴍ ❞
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,352
6,006
113
Yazdıklarına noktasına kadar katılıyorum ek olarak hem halk hem yönetim insanlık namına hiçbir şey kalmamış sen sürekli malını ederinin 5 katına satmak dersindesin alırken mabat aciyinca veryansın ediyorsun evine 20 k kira istiyorsun çok hoş 20 k kira ödeyince ağlamak hakettigin gerçektir sözüm meclisten dışarı biz çok daha fazlasını hakediyoruz bu ahlakla
Ve butun bu saydigimiz sacmaliklarin yani yasadigimiz sacmaliklarin uzerine bir de gocmenler var sayilari milyonlari aşan ve kontrol altina alinmayan ve bunlarin buyuk bir yüzdesi vatandaş :( 2014 te sanayide birine adres sormustum tesadufen irakli cikmisti turkce bile bilmiyordu. ulan dedim koskoca sanayide deng gele gele irakliya deng geldim die sitem etmistim :) uzerinden 10+ yil gecmis. Suan milyonlarca var...

Azadi6321

Why so...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,439
3,487
113
Doğru ama biz ezelinden beri böyle miydik dedelerimiz atalarımız böyle miydi eskiden köylerde bir kapı çalınca karnını doyurmadan göndermezlermiş anamız babamız dedemiz öyle anlatırdı bize şimdi bir kapı çalıp bir bardak su istesen adam vuruyorlar niye kapımı çaldın diye bu hale kendi kendine gelmedi ki bu ülke nefret aşıladılar millete acırsan acınacak hale düşersin kafa yapısında yaşıyor herkes maalesef durum bu
Bundan 6,8 yıl önce bile herşey iyiydi araba ucuzdu ev ucuzdu hayat şartları iyiydi ne olduda 4,5 sene içinde ülke bu hale geldi bu kadar fark oldu diye sorgulanmak lazım yazık günah gençlere okuyamiyorlar evlenemiyorlar

GULHAN20

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
728
392
63
Bu ülkede enflasyonun bu kadar yüksek olmasının sebebi çok başka Amerikan dolarına Amerika'ya kopeklik eden hiçbir medeniyette yüksek enflasyon göremezsin tabiki bu pandemi oncesiydi şuan tüm dünyada çok büyük bir ekonomik sıkıntı mevcut ülkemizde maalesef bunun düzelme şansı asla yok Allah büyüktür Allah'ım cümlemize sağlık sıhhat versin çalışmaya devam

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
türk lirası ne zaman degerliydi ben görmedim para aynı para paranın degersiz gözükmesi hayatın pahalışlasmsıdır dünyada bundan önce dolar mark sterlin vardı mark kalkınca euroya başlandı sen aldıgın euro almanyad dooyasıya harcayamzsın ama türkiyede kolay harcarsın buda almanydaki hayatın türkiyeye göre daha pahalı olması
bir japon aylık 178 bin yen asagri ücret alıyor bir japon bu parayla japonyda götünün zoruyla yaşıyo bu 178 bin yeni cebine koyup türkiyeye geldiginde gral gibi yaşıyor niye ülkeler arasındaki hayat pahalıgı uçrumundan kaynaklanıyor mesala sen asgari ücretin 17.2 tl ile japonyada 3 gün yaşamamazsın ama bi bir japon 178 bin yenle gral gibi yaşar türkiyede

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
türkiyede saatlik ücret 88.90tl amerikada saatlik üceret 7.9 dolar ama amerika bir işyerinde aylık 266 saatten fazla çalışamzasın geriye kalan kısmı başka işlerde çaışarak kazanırsın

GULHAN20

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
728
392
63
bir japon aylık 178 bin yen asagri ücret alıyor bir japon bu parayla japonyda götünün zoruyla yaşıyo bu 178 bin yeni cebine koyup türkiyeye geldiginde gral gibi yaşıyor niye ülkeler arasındaki hayat pahalıgı uçrumundan kaynaklanıyor mesala sen asgari ücretin 17.2 tl ile japonyada 3 gün yaşamamazsın ama bi bir japon 178 bin yenle gral gibi yaşar türkiyede
Misal senin İran'da asgari ücret ile kral gibi tatil yapabilmen gibi

Azadi6321

Why so...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,439
3,487
113
2019 yılında 1 dolar 3.5 TL di nasıl olduda 35 TL oldu 5 yılda 10 katı bu değersizlestiginin kanıtını göstermiyor mu eğer almaydaki parayı gelip Türkiye'de harciyorsam rahat bu Türk parasının Euro karşısında degersizlestigini gosteriyor değil mi hayatın pahalı olması ekonomiye bağlı ekonomin kötüyse paranda değersiz olur para aynı para kalmıyor o zamanda

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
2019 da bir pandemi çıkıyor. 20 liraya satılan yüz maskelerinin fiyatı birkaç gün içinde 200 liraya yükseliyor. Milletin hayat felsefesi bu. Kim kimi tuttuğunda ne kadar ..............se

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
Misal senin İran'da asgari ücret ile kral gibi tatil yapabilmen gibi
peki araplar bu kadar para babası niye türkieyye geliyolar tatil için mesala hindular yada ruslar yada avruplalılar antalyaya akı ediyolar çünkü kendi ülkerindeki yeme içme konaklam kendi maaşlarının üstünde yer alıyor bugün ameriklaılar taylanda gidyolar ordada aynı 800 dolarla taylanda gral gibi ayşarsın hayat ucuz dışarda gidene ama içerdeki taylandılıya göre hayat pahalı geçinemiyolar

makina123

Marka Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,838
5,114
113
boş konuşmayın ekonomi gayet yerinde kafasını çalıştıran kazanır maaşı palmeiras maçına 1,5 üst , santa fe 8,5 üst korner, club blooming 9,5 üst korner oynayin tam 2 oran. Kolay para risk gerektirir risk almayan herkes fakirliğe mahkumdur

• Şaşırdım
Tepkiler: BJK

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
2019 yılında 1 dolar 3.5 TL di nasıl olduda 35 TL oldu 5 yılda 10 katı bu değersizlestiginin kanıtını göstermiyor mu eğer almaydaki parayı gelip Türkiye'de harciyorsam rahat bu Türk parasının Euro karşısında degersizlestigini gosteriyor değil mi hayatın pahalı olması ekonomiye bağlı ekonomin kötüyse paranda değersiz olur para aynı para kalmıyor o zamanda
benim çocukluguda ekmek 5 kuruştu nasıl olduda ekmek şimidi 10 tl oldu

Cancan9876

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
477
327
63
Bundan 6,8 yıl önce bile herşey iyiydi araba ucuzdu ev ucuzdu hayat şartları iyiydi ne olduda 4,5 sene içinde ülke bu hale geldi bu kadar fark oldu diye sorgulanmak lazım yazık günah gençlere okuyamiyorlar evlenemiyorlar
Millet evlilikten niye kaçıyor bu yüzden işte bir evlilik ne kadara patlıyor birikmiş paran olsa onca yılın emeği heba olacak borca girsen borç harç içinde yapılan evlilikten hayr gelmiyor kavga dövüş sonra boşanma ortada çocuk kalıyor yazık halimize ne diyim ki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...