Beyler bakin sayin saygider dostlarim 21 dosya kapatmis bu gibi durumlarla fazlasiyla ugrasmis avukat ofisine kavga etmeye gitmis ve 4.5. dosyadan sonra olayi cozmus biri olarak soyluyorum size.
1.eve gelmek avukat burolari icin cok masrafli bir is araba kirasi hamal parasi iviri ziviri esyalari yedi emine koyacak onuda avukat burosu verecek falan filan o yuzden kimse yanasmiyor buna.
2.diyelimki bir cilginlik yapti eve geldi evde hayati idame ettirmen icin gerekli esyalari kanunen yasak oldugu icin zaten alamaz bu a bilgisayar ve televizyonda dahil.sadece bunlarin disinda 2 adet pahali birsey varsa onu alabilir.
3.diyelim eve geldi ve siz siz olun zorluk cikarmaya kalkmayin ama soyle birsey yapabilrsiniz karsi tarafin avukatinin eve girmesini istemiyorum derseniz ordaki memura yada polise bu sizin hakkiniz cunku karsi taraf avukati ibneligine birseyler yaptirabilir.
4.eve geldi diyelim alacak bise yok tutanagi tuttu ve imzalamanizi istedi bakin SAKİN HA SAKİN
tutanagin esya tespit tutanagi oldugundan emin oldun oyle imzalayin bu cakallar baazen tespit tutanaginin yaninda TAAHUTNAME imzalatmaya calisiyor.Eger DİKATSİZ DAVRANİP BU TAAHUTNAMEYİ İMZALARSANİZ GECMİS OLSUN YARAGİ YEDİNİZ YA ORDA YAZAN TARİHTE BORCU ODERSİN YA DOGRU İCERİ GİRERSİN 1/4 AY ARASİ YATARSİN.(olmaz demeyin bunu imzalayip odeyemeyip iceri giren arkadasim var.)
5.USTUNUZE EV ARABA VS YOKSA MAASTAN KESEBİLİR ONUN HARİCİ Bİ BOK YİYEMEZ.
6.EGER SİZİ ARAYİP BORCU SOYLEDİKTEN SONRA HERGUN ARARSA YADA SİZDEN BASKA ESİNİZ DOSTUNUZ ANANİZ BABANİZ DAYİNİZ AMCANİZ VS ARAR YADA MESAJ ATARLARSA DİREK SAVCİLİGA SİKAYET EDİYORSUNUZ SESLERİ KOMPLE KESİLİYOR.
6. BORC YAPMAYİN OLUM PSİKOLOJİK VE SOSYAL OLARAK İNSANİ YORUYOR HE ODENİYOR BİTİYOR AMA YORUYOR NE GEEEK VAR .
7.KORKMAYİN KENDİNİZE İYİ BAKİN OPTUM SİZİ