Arkadaşlar büroya ulaştım (daha önceden görüşmüşlüğüm var zaten) avukatın adını ve durumumu anlattım birazdan size dönüş yapılacak dendi whatsapptan yazan numaradan arandım avukat evet ofise ulaşmışsınız teyit etmek için endişenizi anlayabiliyorum arkadaşlar bilgilendirdi dediler avukatın ilişkisi olduğunu teyit ettikten sonra konuşmaya başladık yarına kadar ödeme ihtimalim olmazsa dosyayı onaylamak zorunda kalacağını ve 2 ayrı kalem olmak üzerinde toplam yaklaşık 40bin masraf ekleneceğini sonrasında da kasten ödememekten ve parayı gasp etmekten ceza davası açacaklarını ve gün belirlenip duruşmaya katılmam gerekeceğini, bunun da sicilime işleyeceğini ve ileride iş hayatımda vs adli sicil kaydımda görüneceği için sorun yaşatacağını anlattı. Ben normalde sadece süre geçtikçe dosyaya masraf eklendiğini ve icra dosyası olarak devam edeceğini düşünüyordum dedim, diğer bürolarda ve banka avukatlarında da böyle bir hak var fakat genelde ceza davası açmaya yanaşmazlar, biz hakkımızı kullanmak zorunda kalacağız dedi. Ne yapmam gerekiyor, rest çekersem ve cidden ceza davası açılıp sicilime işlerse mahvolurum çünkü çok iyi bir okulda okuyorum ve geleceğim parlak, kariyerim biter.