- 7,745
- 2,411
- 113
Nezaman basliyvakmiz bu muhabbet
Çok haklısınfiş kesmeyen zincir marketler dışındaki bütün işletmeleri inceleyin. yine gelip garibana takıyorlar. vergi muafiyeti getirilen şirketleri inceleyin.
İşletme olduğu için olması gerekir. Diyorum ya. Bizde anormal şeyler normalleştirilmiş. Bizde pekçok insan fiş istemeye bile çekinir sıkılır mesela. Esas çakallığı yapan işletme sahibi ama isterken utanıp sıkılan bizleriz. Hatta bazı işletme sahipleri var, fiş isteyince suratı kireç taşı gibi oluveriyor. Sanki anasına sövdüm. Sorsan herkes ahlaklı herkes namuslu tabiBerberde daha hayatimda kasa gormedim ben 😁
Dilat Polat beğendi bu yorumu akbanklardan ülkerlerden vergi almayan zihniyetin atıcağı adımlar kabul görmüyor. vatandaş inanmıyor kısaca. bi gutbetçiler kaldı işteBazı acınası yorumları gördükçe üzülüyorum arkadas tabıı ister devlet başı boş öyle hesapsız kitapsız ne olduğunu bilmediği paradan tabiki ister kara para aklama vs önüne geçmek istiyor.Ben almanyada yasıyorum işçiyim benden her ay kesintisini alıyor sene sonu 100/19 alıyor vergisini İş yerin varsa zaten boku yedin onlar sene de 3 sefer vergi ödüyorlar ama öyle 19 felan değil 30 45 arası yanı ama hala anlamıyor çoğu
Senden aldığı vergi zaten kindergeld,elterngeld,bürgergeld vs vs olarak sana dönüyorBazı acınası yorumları gördükçe üzülüyorum arkadas tabıı ister devlet başı boş öyle hesapsız kitapsız ne olduğunu bilmediği paradan tabiki ister kara para aklama vs önüne geçmek istiyor.Ben almanyada yasıyorum işçiyim benden her ay kesintisini alıyor sene sonu 100/19 alıyor vergisini İş yerin varsa zaten boku yedin onlar sene de 3 sefer vergi ödüyorlar ama öyle 19 felan değil 30 45 arası yanı ama hala anlamıyor çoğu
Kasa olmasına gerek yok vergi fişi eliyle yazabilir basit usul vergi mükellefi onlar dolayısıyla yazar kasa olmuyor berber ve bazı küçük işletmelerde. Ama müşteri fiş istediğinde vermek durumunda elle yazıyor onlar özel fiş makbuzu oluyor.Berberde daha hayatimda kasa gormedim ben 😁