Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Herşey Neden Bu Kadar Pahalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
Yazdıklarına noktasına kadar katılıyorum ek olarak hem halk hem yönetim insanlık namına hiçbir şey kalmamış sen sürekli malını ederinin 5 katına satmak dersindesin alırken mabat aciyinca veryansın ediyorsun evine 20 k kira istiyorsun çok hoş 20 k kira ödeyince ağlamak hakettigin gerçektir sözüm meclisten dışarı biz çok daha fazlasını hakediyoruz bu ahlakla
Zaten herkesin malı en kıymetlisi ama başkasınınki mundar. Hep öyledir hiç şaşmaz😀

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
benim çocukluguda ekmek 5 kuruştu nasıl olduda ekmek şimidi 10 tl oldu
Eskiden emekliler, emekli ikramiyesiyle ev + araba alıyorlardı. Sor dedene anlatsın. Ama o zamanlarda 28 ile 45 i topladıkları zaman memur olabiliyorlardı

Azadi6321

Why so...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,439
3,487
113
Bu ülkede enflasyonun bu kadar yüksek olmasının sebebi çok başka Amerikan dolarına Amerika'ya kopeklik eden hiçbir medeniyette yüksek enflasyon göremezsin tabiki bu pandemi oncesiydi şuan tüm dünyada çok büyük bir ekonomik sıkıntı mevcut ülkemizde maalesef bunun düzelme şansı asla yok Allah büyüktür Allah'ım cümlemize sağlık sıhhat versin çalışmaya devam
Bu hükümet malesef herşeyi bitirdi herşeyi dışarıya bağımlı olduk ülke toprakları bol olduğu halde iyi tarım hayvancılık yapabiliriz ama tahıl ve hayvanı disardan alıyoruz fabrikaları herşeyi dışarıya sattılar ülkeyi bitirdiler buna örnek daha çok şey var daha ne diyeyim

Cancan9876

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
477
327
63
2019 da bir pandemi çıkıyor. 20 liraya satılan yüz maskelerinin fiyatı birkaç gün içinde 200 liraya yükseliyor. Milletin hayat felsefesi bu. Kim kimi tuttuğunda ne kadar ..............se
Evet belki bir gün insanların kolonyaya maskeye ihtiyacı var zaten fazlasıyla satılacak indirim yapalım millet alırken zorlanmasın diyen zihniyetler oluşur hayal etmekten başka yapacak birşey yok

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
Eskiden emekliler, emekli ikramiyesiyle ev + araba alıyorlardı. Sor dedene anlatsın. Ama o zamanlarda 28 ile 45 i topladıkları zaman memur oluyorlardı
o abartı şehir efsanasi eskidende aynıydı bana eskiyi anlattırma şimdi

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
Eskiden emekliler, emekli ikramiyesiyle ev + araba alıyorlardı. Sor dedene anlatsın. Ama o zamanlarda 28 ile 45 i topladıkları zaman memur olabiliyorlardı
senin dedigin gibi olsa bana dedem servet bırakırdı çöp bile kalmadı

atabinen65

🤍❤️
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
508
199
43
Sistematik fakirlik, açlık biat getiriyor millet ucu ucuna yaşadığı için hiçbir şekilde risk alamıyor it gibi muamele gördüğü işten bile çıkamıyor 1 ay boş geçse aç kalacak çünkü. Kendilerine muhtaç etmeye çalışıyolar bu yüzden ülkenin yarısından fazlası açıklanacak üç kuruşluk asgari ücreti merakla bekliyor ama çok da üzülmüyorum bunu kendileri seçti sadece kurunun yanında yaşta yanıyor ama yapacak bir şey yok. Ekmek niye 10 lira oldu diye protestoya kalksan fetocudan başlar pkklıya kadar olursun seç seçebildiğin kadar etiket :D

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
o abartı şehir efsanasi eskidende aynıydı bana eskiyi anlattırma şimdi
Yani ben görmedim o günleri ama benim 2 dedemden biri öğretmen diğeri de iett de çalışıyordu. Birisi emekli ikramiyesiyle ev aldı diğeri de İstanbulda taksi plakası aldı bundan 50-60 sene önce

ferdikadıoğlu

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
14,416
6,043
113
türkiyede saatlik ücret 88.90tl amerikada saatlik üceret 7.9 dolar ama amerika bir işyerinde aylık 266 saatten fazla çalışamzasın geriye kalan kısmı başka işlerde çaışarak kazanırsın
Nerede 8 dolar dostum en kötü kaçak adama şu an Amerika'da saatlik 18-22 dolar arası birşey veriyorlar+ mesai saatleri dışında 1.5 katına çıkıyor saatlik ucret

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
Yani ben görmedim o günleri ama benim 2 dedemden biri öğretmen diğeri de iett de çalışıyordu. Birisi emekli ikramiyesiyle ev aldı diğeri de İstanbulda taksi plakası aldı bundan 50-60 sene önce
ya arkadaş 50-60sene diyosun yıl 2024 napalım şimdi zaman makinası ile dedenin yaşadıgı zamanamı gidlelim
bu dedigin 12 eylülden önce 12 eylül darbesinden sonra hayat degişti

Azadi6321

Why so...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,439
3,487
113
İsviçre de vala billa demir 5 frank 1963 senesinin parasını gördüm ve demir paraları hep eski insan hayret ediyor bu para bu kadar sene nasıl kendini korumuş en yeni demir paraları 2020 pasmali ekonomileri iyi olduğu için paraları hep değer kazanıyor ve buda para basmaya ihtiyaç duymuyorlar demekki para değerli olabiliyor ve değersiz olabiliyormuş

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
Nerede 8 dolar dostum en kötü kaçak adama şu an Amerika'da saatlik 18-22 dolar arası birşey veriyorlar+ mesai saatleri dışında 1.5 katına çıkıyor saatlik ucret
bahstegin şey 2-3 de çalışırsan olur mk amerikada jo biden devlet çaılşanlarının saatlik ücretini 7.9 dolarda 8.9 dolara çıkardı

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
ya arkadaş 50-60sene diyosun yıl 2024 napalım şimdi zaman makinası ile dedenin yaşadıgı zamanamı gidlelim
bu dedigin 12 eylülden önce 12 eylül darbesinden sonra hayat degişti
Öyle birşey yoktu dedin diye yazdım

Azadi6321

Why so...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,439
3,487
113
Neyse arkadaşlar güzel günler olmasi dileğiyle iyi geceler

ferdikadıoğlu

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
14,416
6,043
113
bahstegin şey 2-3 de çalışırsan olur mk amerikada jo biden devlet çaılşanlarının saatlik ücretini 7.9 dolarda 8.9 dolara çıkardı
Yahu dostum Amerika'da asgari ücret denilen şey yüzde 2-3 dür kalan adamlar saatlik ücret ile çalışıyor 5 ay önce giden arkadaş 21 dolara saatçi de çalışıyor şu an çok haber izleme

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
ha bide şu var bahşiş le artabilir türkiyede bahşiş zorunlumu yok amerikada bahşiş ödemek zorunlu bir çalışan saatlik yanlış hatırlamıyosam 5-6 dolar saatlikl bahşiş alıyor

GULHAN20

🇸🇯 OSLO /// Grunerlokka 🇹🇷
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
728
392
63
Bu hükümet malesef herşeyi bitirdi herşeyi dışarıya bağımlı olduk ülke toprakları bol olduğu halde iyi tarım hayvancılık yapabiliriz ama tahıl ve hayvanı disardan alıyoruz fabrikaları herşeyi dışarıya sattılar ülkeyi bitirdiler buna örnek daha çok şey var daha ne diyeyim
Kardeşim haklısın da ezelden bagimliydik zaten dışarıya bu ülkede millet çatır çatır sistem kurup çatır çatır teknoloji peşinde koşarken biz sağ sol birbirimizi yemekten bu saydıklarımızı akıl bile edemediler sonuç olarak cezasını torunları olarak biz çekiyoruz senin yeterli altyapın yoksa 20 yılda ne adam olursun nede dışarıya bağımlılığın eksilir bu ülkede nükleer enerjiye karşı çıkan kısım var biz daha ne konuşuyoruz🥱 ülkenin durumu iyi demiyorum çok kötü ancak bilmiyorum şahsen hanımda bende çalışıp evimizi arabamızı alabildik Allah herkese nasip etsin memlekete evde yaptırıyorum şuan yaş 40 emeklide olduk şükür onu direk evlatların hesabına atıyoruz çalışmaya devam

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
Yahu dostum Amerika'da asgari ücret denilen şey yüzde 2-3 dür kalan adamlar saatlik ücret ile çalışıyor 5 ay önce giden arkadaş 21 dolara saatçi de çalışıyor şu an çok haber izleme
yahu saatlik ücret katmadım amerika götünün yırtsan 7.9 u geçmez ben bahşişi katmadan ayzdım bahşişi katarsan o üceret denk geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...