Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Yurtdışından Türkiye'ye kargo

Ciko1453

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
181
60
28
O kadar gerizekalıca yorumlar okuyorum ki insanın fikri neyse zikri de oymuş salak saçma yorumlar yapmayı keser misiniz artık lan alt tarafı bir gümrüğe takılır mı sonuçla karayollarıyla değil hava yollarıyla geliyor kargo DHL expressle yinede oldu ya kargoyu taradılar ve iPhone laptop ve telefonu gördüler bunun için vergiye tabi olunursa 800 dolar eder mi diyorum adamların yaptığı yoruma bak gelecek olan kargonun icersindekiler 3000 bin dolardan çok çok daha fazla türk lirasiyla gözünüzü çok büyük rakamlar görünebilir evet ama onlar için bu rakamlar gayet basit ve bizim ülkemizi çok ucuz buluyorlar konuya hakim olmayan nerde gereksiz başı boş insan var yorum yazmış.

Der Leanderturm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,971
892
113
O kadar gerizekalıca yorumlar okuyorum ki insanın fikri neyse zikri de oymuş salak saçma yorumlar yapmayı keser misiniz artık lan alt tarafı bir gümrüğe takılır mı sonuçla karayollarıyla değil hava yollarıyla geliyor kargo DHL expressle yinede oldu ya kargoyu taradılar ve iPhone laptop ve telefonu gördüler bunun için vergiye tabi olunursa 800 dolar eder mi diyorum adamların yaptığı yoruma bak gelecek olan kargonun icersindekiler 3000 bin dolardan çok çok daha fazla türk lirasiyla gözünüzü çok büyük rakamlar görünebilir evet ama onlar için bu rakamlar gayet basit ve bizim ülkemizi çok ucuz buluyorlar konuya hakim olmayan nerde gereksiz başı boş insan var yorum yazmış.
Evet tutar fazla da tutar yeri gelir .gümrük vergileri çok fazla elektronikte genelde de tararlar

AKQJ

❝ ғᴀʀᴋɪɴᴅᴀʏɪᴍ ❿'sᴜᴢᴜᴍ ❞
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,380
6,023
113
efenim siteminiz bana degil herhalde bilemedim ama ben bu yollarla dolandirilan bi cok kisi taniyorum o yüzden kandirilmayin diyerek. gumruge takilmasi yuzde 99 bir ihtimal zaten, ama vergi bindiginde kar ettiren bir durum olmayacak yani asagi yukari buradan alinsa da ayni fiyata gelir

kansuozcan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
310
80
28
Arkadaşlar bilgisi olan varsa acil lütfen dönüş bekliyorum. Londradan bir arkadaşım bugün uçak yoluyla uluslararsı hızlı teslimat kargo şirketi Upsim ile bana kargo çıkarttı ve bunlar elektronik ürünler bir kaç parçada hediye kendisi kargo şirketine 3000 dolar odeme yaptı ve benim de kargo teslimatı gerçekleştirirken 800 dolar bir ödeme yapmam gerektiğini bunu ödemek istediğini ama Türkiye gümrük vergisi olduğundan sebeb ödeyemediği ni benim ödemem gerektiğini söyledi. Ben kendisini kaç kez uyarmama rağmen kargoyu çıkardı her ne kadar uçak ile acenteyle yollamış olsa bile elektronik cihazlar olduğu için kargoya takılır mı ve 800 dolar vergi çıkması mumkunmu ?
net takilir alamazsin

Brn2nl

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
7,556
6,650
113
bence olay örgüsü tamam 800 dolar verecek keriz aranıyor yem de 3000 dolar 😆😆

mertpltt

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
647
255
63
Gerçekten dediğin gibi pilotsa ve devletten maaş alıyorsa ise devlet yetkilisinin özel pilotudur muhtemelen. O yüzden verdikleri kart özel harcamalarından ziyade temel harcamaları için geçerlidir. Herşeyleri de didik didik ediliyor, ama bu tip dolandırıcılık vakası bir hayli fazla yüz yüze tanımadığın birisi ise, genel de bunlar siyahı arkadaşlar oluyor ve büyük dolandırıcılık şebekelerine çalışıyorlar. Genel de mail veya sosyal medya yoluyla ulaşıp, adı sanı duyulmuş olan DHL yi de kullanarak güven vermenin dışında ciddi kargo yapıyorlar ama içinde istediğin ürünler olmuyor çorap vb ürünler koyup yolluyorlar. Tanıdığın birisi isede evet o kargo rakamı çıkması normal ptt ile alakalı durum yok, uçakla geldiği zaman kargo fiyatları tavan yapabiliyor. Oda hızlı ulaşması için yapılan durum ödeme yapmadığın takdir de gümrüğe gider orada yok parasına milletin cebine iner.

EnginAres

Sokaktaki Patiler İçin 1 Kap Su 1 Kap Mama 🙏
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,962
2,062
113
Arkadaşlar bilgisi olan varsa acil lütfen dönüş bekliyorum. Londradan bir arkadaşım bugün uçak yoluyla uluslararsı hızlı teslimat kargo şirketi Upsim ile bana kargo çıkarttı ve bunlar elektronik ürünler bir kaç parçada hediye kendisi kargo şirketine 3000 dolar odeme yaptı ve benim de kargo teslimatı gerçekleştirirken 800 dolar bir ödeme yapmam gerektiğini bunu ödemek istediğini ama Türkiye gümrük vergisi olduğundan sebeb ödeyemediği ni benim ödemem gerektiğini söyledi. Ben kendisini kaç kez uyarmama rağmen kargoyu çıkardı her ne kadar uçak ile acenteyle yollamış olsa bile elektronik cihazlar olduğu için kargoya takılır mı ve 800 dolar vergi çıkması mumkunmu ?
Arkadaşım ben yurtdışında yaşıyorum yakın zamanda kargo yolladım elektronik değildi ama koca 1 koliye 400 dolar verdim. 3000 dolara nasıl bir koli yollamış merak ettim gerçekten. Bu arada ödeme ya peşin ya alıcıdır, o 3000 dolar sen 800 dolar, maşallah ona değecek ne olabilir içinde merak ettim

torkmeal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
393
148
43
Kendisi Londra'da üst düzey bir yönetici ve İngiltere'nin koymuş olduğu bir sorun var işi gereği kullandığı karttan hiç bir şekilde tatil amaçlı bile o iş kartını kullanamıyor yani aldığı maaşını sadece İngiltere'de harcayabiliyor devletin vermiş olduğu bir kart olduğu için ülkemize elbette gelebiliyor ama cebinde örneğin 10 bin dolarla gelmesine izin verilmiyor
500 dolara yurtdışı kargo bozulur 🤣🤣belkide içinden salatalık çıkacak bence 500 dolar iyi 😁😁

SüperMario

Bize dost lazım, çakal her yerde..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,550
1,244
113
Yalan, ups ile alıcı ödeme yapmaz.. elektronik cihaz sayısına bağlı gümrükten geçmesi için.. 3den fazla ise takılma oranı yüksek

Bartum

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
824
312
63
Bizim bir tanıdığıda sana dolar yollayacağız kargo ile çantada diye dolandirmislardi

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
95,223
51,221
113
Adamı birakinda rahat rahat dolandırıldı yahu ışine çomak sokmayın

sezermc

Tanınmış üye
Aktif Üye