Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Herşey Neden Bu Kadar Pahalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ferdikadıoğlu

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
14,416
6,043
113
yahu saatlik ücret katmadım amerika götünün yırtsan 7.9 u geçmez ben bahşişi katmadan ayzdım bahşişi katarsan o üceret denk geliyor
Valla dostum dediğin şeyin mantığı yok saatlik ücret denilen şey bahşiş hariç 17-22 dolar civarınsa öyle 7-8 dolarlar hikâye çok haber izleme biraz Amerika'daki YouTuberlara Felan bak

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
Yahu dostum Amerika'da asgari ücret denilen şey yüzde 2-3 dür kalan adamlar saatlik ücret ile çalışıyor 5 ay önce giden arkadaş 21 dolara saatçi de çalışıyor şu an çok haber izleme
sen türkiyede diyelim lokanatada çalışıyosun 88.9 tl ile saaatlik bahşiş alıyomusn çaşılacagın lokanta alıyo yok gelen müşteri veriyo yok türkiyed bahşiş alınsa katliam çıkar

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
Valla dostum dediğin şeyin mantığı yok saatlik ücret denilen şey bahşiş hariç 17-22 dolar civarınsa öyle 7-8 dolarlar hikâye çok haber izleme biraz Amerika'daki YouTuberlara Felan bak
ebn amerikan hükümeti verilerine bakıyorum o youtuberlar kanallar izlesin diy atıyolar sen bence youtuberları bırak onları abartıyısever

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
Kardeşim haklısın da ezelden bagimliydik zaten dışarıya bu ülkede millet çatır çatır sistem kurup çatır çatır teknoloji peşinde koşarken biz sağ sol birbirimizi yemekten bu saydıklarımızı akıl bile edemediler sonuç olarak cezasını torunları olarak biz çekiyoruz senin yeterli altyapın yoksa 20 yılda ne adam olursun nede dışarıya bağımlılığın eksilir bu ülkede nükleer enerjiye karşı çıkan kısım var biz daha ne konuşuyoruz🥱 ülkenin durumu iyi demiyorum çok kötü ancak bilmiyorum şahsen hanımda bende çalışıp evimizi arabamızı alabildik Allah herkese nasip etsin memlekete evde yaptırıyorum şuan yaş 40 emeklide olduk şükür onu bahşiş olarak sayıyorum çalışmaya devam
Türkiyenin dışa bağımlılığı ilk defa Adnan Menderes döneminde Abd den Marshall yardımları alınmasıyla başladı. Mevcut hükümet döneminde de arşa çıktı. Türk Telekomundan Ptt sine, Tekeline hatta ordunun tank palet fabrikasının bile belli bir bölümüne kadar herşey satıldı özelleştirildi. Yani siyaset yapmıyorum. Olanı söylüyorum

Böyle olmadığını söyleyen kim varsa, esas siyaseti o yapıyordur

ferdikadıoğlu

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
14,416
6,043
113
sen türkiyede diyelim lokanatada çalışıyosun 88.9 tl ile saaatlik bahşiş alıyomusn çaşılacagın lokanta alıyo yok gelen müşteri veriyo yok türkiyed bahşiş alınsa katliam çıkar
Yahu dostum Amerika'da restoranlarda tip(bahşis) olayı vardır bu hesabın yüzde 10 una eşittir oda çalışanlar arasında bölüşülur senin dediğin saatlik ücret 8-9 dolar civarı hikaye

GULHAN20

🇸🇯 OSLO /// Grunerlokka 🇹🇷
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
728
392
63
Türkiyenin dışa bağımlılığı ilk defa Adnan Menderes döneminde Abd den Marshall yardımları alınmasıyla başladı. Mevcut hükümet döneminde de arşa çıktı. Yani siyaset yapmıyorum. Olanı söylüyorum
Gıda olarak söylediğini varsayıyorum aksine bağımlı olmayacak hiçbir üretim asla olmadı o dönemde bu ülkede

ferdikadıoğlu

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
14,416
6,043
113
ebn amerikan hükümeti verilerine bakıyorum o youtuberlar kanallar izlesin diy atıyolar sen bence youtuberları bırak onları abartıyısever
Yahu dostum dünya kadar tanıdığım kaçak yollarla gitti Amerika'ya senin öğrendiğin kaynak iskembeden atıyor en kötü eyalette kaçak adama 16-17 dolar para veriyorlar

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
Yahu dostum Amerika'da restoranlarda tip(bahşis) olayı vardır bu hesabın yüzde 10 una eşittir oda çalışanlar arasında bölüşülur senin dediğin saatlik ücret 8-9 dolar civarı hikaye
hala anlaymadın ne diyorum joe biden başkan oldugunda devlet kurumu çalışanalrı 7.9 dolar saatligini 8.9 üstüne çıkardı senin dedigin adamla 18-22 alsa amerika devlet açlışanları amerikn hükümetini infaz eder

ferdikadıoğlu

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
14,416
6,043
113
hala anlaymadın ne diyorum joe biden başkan oldugunda devlet kurumu çalışanalrı 7.9 dolar saatligini 8.9 üstüne çıkardı senin dedigin adamla 18-22 alsa amerika devlet açlışanları amerikn hükümetini infaz eder
Dostum inan bana çok yanlış biliyorsun iyi forumların olsun hayırlı geceler

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,041
1,854
113
Gıda olarak söylediğini varsayıyorum aksine bağımlı olmayacak hiçbir üretim asla olmadı o dönemde bu ülkede
1950 li yılların ortalarında Hollanda gibi birtakım ülkelere uçak satan bir ülkeydik. Fakat Türkiyede hiçbir başarı cezasız bırakılmayacağı için o fabrika kapatılıp Traktör fabrikasına evrildi

GULHAN20

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
728
392
63
1950 li yılların ortalarında Hollanda gibi birtakım ülkelere uçak satan bir ülkeydik. Fakat Türkiyede hiçbir başarı cezasız bırakılmayacağı için o fabrika kapatılıp Traktör fabrikasına evrildi
Zihniyet hala devam ediyor Allah fırsat vermesin faili meçhul mühendisler konusu çok uzun uzadıya araştırdığım bir konuydu

GULHAN20

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
728
392
63
Aselsan çalışanlarına olanlar ortada
Konu böyle üstün körü tartışmalar ile asla çözüme kavuşmaz ülkenin tüm sorunlarında aynı ellerin kopeklik hizmeti devam ediyor konu ekonomi enflasyon yönetim şekli vs değil çok daha derin

GULHAN20

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
728
392
63
22 dolar 764 tl yapıyor böle olsa amerika batar amerikada 50-60 milyon evsiz yaşıyor
inan ki ülkemizden çok daha fazla ama bu batı sevdası vatandaşımız dan söküp atılmak yerine çılgın bir ihtirasa dönüştü resmen

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
inan ki ülkemizden çok daha fazla ama bu batı sevdası vatandaşımız dan söküp atılmak yerine çılgın bir ihtirasa dönüştü resmen
bunlardaki tek sorun ne açlık vs ne başka tek sorun rejim degişsin rejim degişsede bişey olmaz bunda önce parlementer sistemde çok hükümet geldi gitti ne 1-5 2 yılda bir seçim oldu ne degişti hiç bişey
degişmesi gereken cumhuiyet sistemi hastalıklı bir sistem bu dünyada cumhuriyetle yönetilen kuzey koreden sonra 2ci ülkeyiz çin halk cumhuiryet vardı obile o cumhuriyeti attı envaterinde

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
bunlardaki tek sorun ne açlık vs ne başka tek sorun rejim degişsin rejim degişsede bişey olmaz bunda önce parlementer sistemde çok hükümet geldi gitti ne 1-5 2 yılda bir seçim oldu ne degişti hiç bişey
degişmesi gereken cumhuiyet sistemi hastalıklı bir sistem bu dünyada cumhuriyetle yönetilen kuzey koreden sonra 2ci ülkeyiz çin halk cumhuiryet vardı obile o cumhuriyeti attı envaterinde
ben bugüne kadar hayatımda hiç oy kullanmadın ölene kadar kullanmam çünkü oy kullanmanın bana yararı degeri ve anlamı yok

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,647
1,238
113
ben bugüne kadar hayatımda hiç oy kullanmadın ölene kadar kullanmam çünkü oy kullanmanın bana yararı degeri ve anlamı yok
şimdi ben oy kullansam parti farketmez bana yararı yok ama oyu kullandıgımda yararlanacak sıgıra çok büyük yararı olcak gidcek tbmm de yayılacak hayat yaşıcak aylık şimdi 2024 itibari ile 170 bin tl miletvekili maaşı alacak 2-3 dönem yaparsa 110 bin tl miletvekili aylıgı alcak toplamda 280bin tl alcak
bugün vali 70bin tl miletvekili 170 bin tl
2 milyondan nüfusu fazla belediye başkanı 176 bintl
altındakiler 55 bin tl bakanlar 170 bin tl cumhurbaşkanı 180 bintl yardımcıları 176bin tl böl uzar gider maaş dagılımı asgari ücrette 17.2 tl cumhurbaşnını uçaklarını satarsak veya cumhurbaşkanı 180tl niye alıyo ülke batıyor diyosak ne diyelim yani ülkde büyükşehir belediyebaşkanları 176 bin tl cunhurbaşkanı 180bin tl arada 4k farklılık var mesala belediye başkanlarları niye 176 bin tl alır bunu tartışmak lazım ama biz acaba zlot kaç tl kod atcak diye tartışyoz

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...