- 3,660
- 1,241
- 113
ben adam diye kala almam ilk sen benim yazımı etiketledin atladın anamın ammıan sokacaksın beni sen kimsin yawannaem hayatta degil ama ben seninkine sokarım hayattaysa
ben adam diye kala almam ilk sen benim yazımı etiketledin atladın anamın ammıan sokacaksın beni sen kimsin yawannaem hayatta degil ama ben seninkine sokarım hayattaysa
Bir kişiye bu kadar geniş yetkiler verilmesi doğru değil bence. O yüzden ben eski parlementer sistemi daha doğru buluyorum. Yani Amerikada da Başkanlık sistemi var ama onlarınki bizdeki sistem gibi değil. Onlarda senato var ve başkan da aldığı kararları senatonun onayına sunup geçirmek zorunda. Amerikan başkanlık koltuğuna 12 yaşındaki bir çocuk ta seçilse istediklerini istediği şekilde yapamaz zatenOlurmu o sistemde daha büyük sıkıntılar mevcuttu Cumhurbaşkanının reddetme yetkisi bile bulunmuyordu 2. De başbakan kafasına göre takılıyordu ülke yönetiminde
Dostum ülkemizde alınabilecek en önemli karar yasamadır şu anki başkanlık sisteminde meclisten geçmediği sürece asla müdahale edemiyor burada senin bahsettigin sıkıntı nedir muhalefet olsun sebebi ile değil bilmediğim bilgi almak istediğim için soruyorum yanlış anlaşılmasınBir kişiye bu kadar geniş yetkiler verilmesi doğru değil bence. O yüzden ben eski parlementer sistemi daha doğru buluyorum. Yani Amerikada da Başkanlık sistemi var ama onlarınki bizdeki sistem gibi değil. Onlarda senato var ve başkan da aldığı kararları senatonun onayına sunup geçirmek zorunda. Amerikan başkanlık koltuğuna 12 yaşındaki bir çocuk ta seçilse istediklerini istediği şekilde yapamaz zaten
Fakat şu an meclisteki oylamalar tamamen formaliteye dönmüş durumda yani meclisin ağırlığı tamamen ortadan kalkmış vaziyette çoğunluk Erdoğan ittifakında bulunduğu için. O yüzden Amerikadaki senato gibi değil Türkiyedeki meclisin yapısıDostum ülkemizde alınabilecek en önemli karar yasamadır şu anki başkanlık sisteminde meclisten geçmediği sürece asla müdahale edemiyor burada senin bahsettigin sıkıntı nedir muhalefet olsun sebebi ile değil bilmediğim bilgi almak istediğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın
sosyal medayada bunu yazmak kolay adamsan dedigini yapar beni bulrusun bulurken ailen vedalaşmayı unutma çünkü geriye dömnezsin lazzoliKardeş burda saatlerdir seviyeli şekilde insanlarda fikrimizi konuşuyoruz gelip burda hakaret tarzı konuşma seni bulur ananın amina geri sokarım beni zorlama sabah sabah
Daha fazla uzamasın dostlar ikinizinde eşref saati değildi ortam gerildi birbirinizi daha fazla kırmayın rica ediyorum Lütfensosyal medayada bunu yazmak kolay adamsan dedigini yapar beni bulrusun bulurken ailen vedalaşmayı unutma çünkü geriye dömnezsin lazzoli
senin gibi böyle yazanı çok gördüm bekledim beni bulsunlar diye gelmediler demek kapıyı bulamdılar
bu trabzonlular kendini mafya felan zannediyoar asarım keserim sanki biz eşşegiz elimizde çiçekle böcekle geziyoz
2 gün kadar gel bul beni benim hayatta kaybedecegim bişey yok seninde yoksa kaybedecgin gel lazzoli
Dostum Allah aşkına bunu nereden çıkarıyorsunuz değil Erdoğan feriştahı anayasanın ilk dört maddesini değiştiremez bilip bilmeyen böyle bir gündem olduğunu düşünecek şimdi ben bu postu alıp atsam X te doğruluğuna bile aldırış etmeden yuzbinlerce koyun takılacak peşimeFakat şu an meclisteki oylamalar tamamen formaliteye dönmüş durumda yani meclisin ağırlığı tamamen ortadan kalkmış vaziyette çoğunluk Erdoğan ittifakında bulunduğu için. O yüzden Amerikadaki senato gibi değil Türkiyedeki meclisin yapısı
Şunu da ekliyim. Erdoğan, mecliste tam sayısını hatırlamamakla beraber yaklaşık 450 milletvekilinin oyunu alırsa referanduma dahi götürmeden anayasanın ilk 4 maddesini değiştirme yetkisini de alıyor. Kılıçtaroğlu sağolsun Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğluna 39 koltuk verdi zaten. Yani bu isimler yarın öbür gün Erdoğan safına geçerse ve bu ittifaka Dem partisi de eklenirse ilk 4 madde bile değişir
Böyle bir algoritma var dostum. İstersen araştır. Gerekli ittifak sağlanıp lazım olan vekil sayısına ulaşılabilirse anayasanın ilk 4 maddesi bile referanduma sunulmadan değiştirilebiliyorDostum Allah aşkına bunu nereden çıkarıyorsunuz değil Erdoğan feriştahı anayasanın ilk dört maddesini değiştiremez bilip bilmeyen böyle bir gündem olduğunu düşünecek şimdi ben bu postu alıp atsam X te doğruluğuna bile aldırış etmeden yuzbinlerce koyun takılacak peşime
Anladım bunu yapabilir gerekli çoğunluğu sağlarsa diyorsun ancak böyle bir amaçları olduğunu düşünüyor musun asla düşünmüyorum sebebide şu hem muhalefet hem iktidar bu garip türk halkından almadıkları birşey kaldımı geriye biri çok biri az hepsi yediler bitirdiler zatenBöyle bir algoritma var dostum. İstersen araştır. Gerekli ittifak sağlanıp lazım olan vekil sayısına ulaşılabilirse anayasanın ilk 4 maddesi bile referanduma sunulmadan değiştirilebiliyor
Bence çok iyimser düşünüyorsun. Hüda par çıkıp ta Erdoğanın izni olmadan biz anayasanın ilk 4 maddesine karşıyız diyebilir mi. Bu partileri Erdoğan kendi söyleyemediği şeyleri söylettirebilmek için ittifakına soktu zaten. Yoksa oy potansiyali zaten 100-150 bin hüda parınAnladım bunu yapabilir gerekli çoğunluğu sağlarsa diyorsun ancak böyle bir amaçları olduğunu düşünüyor musun asla düşünmüyorum
2 tarafida boklu değnek desene yaş 42 1 defa oy kullandım sanırım ilk ve son oyumdu bu ülkede verebileceğim onuda rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'na vermiştim Benim atamla benim Allah'ım la Benim bayragimla benim şehitlerimle gelip bana siyaset yapmasın kimse Atamda Allahimda bayragimda şehidim de benim zaten ahmak 2 tarafta beni ikna edemez asla oy içinBence çok iyimser düşünüyorsun. Hüda par çıkıp ta Erdoğanın izni olmadan biz anayasanın ilk 4 maddesine karşıyız diyebilir mi. Bu partileri Erdoğan kendi söyleyemedeği şeyleri söylettirebilmek için ittifakına soktu zaten. Yoksa oy potansiyali zaten 100-150 bin hüda parın
Ben açıkçası Almanyadan gelen bazı gurbetçilerin ''Türkiyenin kıymetini bilin biz Alamanyada sürünüyoz'' demelerine çok acayip uyuz oluyorum. Yani bunu diyeceksen de altında son model Mercedesle gelmeseydin keşke diye cevap veriyorum ben de 😀 biz burada fiat dacia alabilmenin hayalini kuruyoruz şu kadar yıl paramı biriktirsem falan diyehollandada yasayan biri olarak neden mi turkiyeye donmuyorum genc yasima ragmen bu konu tam ustune cevap olmus kazandin paranin bir degeri yok lakin ben 3 yildir hollandadayim 1 poset etmek 1.10 cent ornek 1 yil sonra zam geldiginde 1.15 yada 1.20 cent olur turkiyedeki gibi gecirelim mantigi yok denetim egitim en ust seviyede turkiye ciflik oldugu surede gudulen koyunda cok olur . o yuzden yasayan kardesilerime sabirlar diliyorum.
Norveç doğumluyum çok uzun süre yaşadım vatandaşıyım yaşam standartları olarak Hollanda Moğolistan gibi kalır yanında lakin bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatan demiş ülkeme döndüm belki maddi olarak burada yaşanan sıkıntıları bu sebeple bilemiyorum tam anlamıyla Allah herkesin yardımcısı olsunhollandada yasayan biri olarak neden mi turkiyeye donmuyorum genc yasima ragmen bu konu tam ustune cevap olmus kazandin paranin bir degeri yok lakin ben 3 yildir hollandadayim 1 poset etmek 1.10 cent ornek 1 yil sonra zam geldiginde 1.15 yada 1.20 cent olur turkiyedeki gibi gecirelim mantigi yok denetim egitim en ust seviyede turkiye ciflik oldugu surede gudulen koyunda cok olur . o yuzden yasayan kardesilerime sabirlar diliyorum.
hepsi yalan almanyada yakin gezmeye gidiyoruz haftasonlari sirf ailesi akrabalari para istemesin diye hepsi saf ayagina yatiryor kisa ve net akli olan biri zaten kaufland lidl hepsi internetten baksin gida fiyatlarina acikca yaziyor. 1 sise viski chavas 25 eu almanya jack d 20 eu red label 10 eu kamyanyali haftasonlari o yuzden masal anlatmasinlarBen açıkçası Almanyadan gelen bazı gurbetçilerin ''Türkiyenin kıymetini bilin biz Alamanyada sürünüyoz'' demelerine çok acayip uyuz oluyorum. Yani bunu diyeceksen de altında son model Mercedesle gelmeseydin keşke diye cevap veriyorum ben de 😀
2010 model passatlar, golfler araba mezarlığına atılıyor Almanyada. Taklası kazası hiçbirşeyi yok. Türkiyede 2010 model golf kaç yıllık asgari ücret ediyorhepsi yalan almanyada yakin gezmeye gidiyoruz haftasonlari sirf ailesi akrabalari para istemesin diye hepsi saf ayagina yatiryor kisa ve net akli olan biri zaten kaufland lidl hepsi internetten baksin gida fiyatlarina acikca yaziyor. 1 sise viski chavas 25 eu almanya jack d 20 eu red label 10 eu kamyanyali haftasonlari o yuzden masal anlatmasinlar
Oslo'da bir paket sigara 13.5 euro yani yaklaşık 155 krona takabul ediyor sence fiyatları makul mü Almanya ve Hollanda bu ülkenin çok gerisinde refah seviyesi olarakhepsi yalan almanyada yakin gezmeye gidiyoruz haftasonlari sirf ailesi akrabalari para istemesin diye hepsi saf ayagina yatiryor kisa ve net akli olan biri zaten kaufland lidl hepsi internetten baksin gida fiyatlarina acikca yaziyor. 1 sise viski chavas 25 eu almanya jack d 20 eu red label 10 eu kamyanyali haftasonlari o yuzden masal anlatmasinlar
Hayatın hatasını yapmışsınNorveç doğumluyum çok uzun süre yaşadım vatandaşıyım yaşam standartları olarak Hollanda Moğolistan gibi kalır yanında lakin bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatan demiş ülkeme döndüm belki maddi olarak burada yaşanan sıkıntıları bu sebeple bilemiyorum tam anlamıyla Allah herkesin yardımcısı olsun